Uitwisseling informatie tussen Facebook en Instagram accounts
Redactie

Reuters heeft naar buiten gebracht dat Facebook de wens heeft om informatie tussen je profiel op Instagram met je account op Facebook te delen. Deze wens zou kunnen leiden tot het realiseren van één gebruikersaccount voor beide diensten.

Bundeling van informatie

Door het uitwisselen tussen je account bij Instagram en Facebook wordt alle informatie gebundeld. Het heeft ook tot gevolg dat de sociale netwerken op een nauwe manier met elkaar verbonden worden. Mark Zuckerberg liet overigens eerder als CEO van Facebook na de overname van Instagram weten dat de integratie van deze netwerken niet de eerste prioriteit is. Facebook blijkt nog meer wensen te hebben, want het zou ook de bedoeling zijn om de mogelijkheid te verwijderen, die gebruikers konden benutten om te stemmen op bijvoorbeeld beleidsveranderingen. Heb je een mailadres van Facebook dan is het straks niet meer mogelijk om in te stellen wie je geen berichten mag zenden. Er zal daarvoor in de plaats trouwens wel een nieuw systeem komen om e-mails te filteren.

Instagram

Het sociale fotonetwerk Instagram is eerder dit jaar door Facebook overgenomen en dat leidde bij een deel van de gebruikers van Instagram tot negatieve reacties. De gebruikers van Instagram die geen profiel hadden bij Facebook wilden dat ook zo houden, maar tot nu toe is het dus nog wel mogelijk om met een apart account Instagram te gebruiken.

De app Instagram is overigens gratis op je iPhone te installeren.

Instagram

Instagram, Inc.

9 (467 reviews)
Gratis via App Store
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.