Uitstel van TomTom iPhone app (update)

Redactie
15 juli 2009, 22:22
2 min leestijd
Uitstel van TomTom iPhone app (update)

TomTom aankondiging tijdens WWDC

Op het WWDC in Juni werd OS 3.0 gepresenteerd. Tevens werd de navigatie software van TomTom getoond die voor de iPhone was geschreven.

Lees verder na de advertentie.

Er werd bij verteld dat deze navigatie applicatie aan het einde van de zomer zou verschijnen. Het einde van de zomer is nog geweest, maar toch maken sommige mensen zich zorgen. TomTom is al niet de eerste met een navigatie app, Navigon en Sygic zijn nu al te verkrijgen.

Uitstel TomTom applicatie door ontbreken Gyroscoop in iPhone?

Er is een gerucht in de omloop over de mogelijke verklaring waarom TomTom nog niet in de App store is, of snel komt. De iPhone heeft bijna alle functies die nodig zijn om als een TomTom te functioneren. Er zijn speakers, GPS en een beeldscherm aanwezig. Maar een gyroscoop is niet ingebouwd.

Een gyroscoop is essentieel bij het navigeren in gebieden waar nauwelijks of geen GPS bereik is. Met de gyroscoop kan dan gemeten worden hoeveel het voertuig heeft gereden op een lijn. Door een gyroscoop kan de locatie dus ongeveer bepaald worden in bijvoorbeeld een tunnel met (bijna) geen GPS ontvangst.

Het gevolg van het ontbreken van een gyroscoop in de iPhone is (volgens het gerucht) dat de release van de iphone applicatie word uitgesteld.

Uitstel TomTom app geloofwaardig?

Of de TomTom applicatie wordt uitgesteld, dat weten we niet. Het einde van de zomer moet nog komen en TomTom heeft nog enkele weken.

De reden van “uitstel” is ook een beetje merkwaardig. TomTom is al langer bezig met het ontwikkelen van de App en voordat je een App gaat ontwikkelen moet je toch eerst je mogelijkheden kennen? Ook zou er een gyroscoop kunnen worden ingebouwd in de speciale houder van de TomTom.

Maar hopelijk is de TomTom iPhone applicatie het wachten waard!

TomTom iPhone
TomTom op de iPhone

Via

Update: Onze collega’s van iPhoneclub hebben met een vertegenwoordiger van TomTom gesproken. Deze ontkende het gerucht en vertelde dat de TomTom applicatie gewoon aan het eind van de zomer komt.

Categorie: Geruchten
Spotlight: WWDC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's