Uitspraak over goedkope iPhone te betwijfelen
Redactie

Eerder vandaag schreven we dat het gerucht over de goedkope iPhone werd ontkracht door Apple topman Phil Schiller. Er is echter veel onduidelijkheid over de mogelijke iPhone en nu blijkt dat het interview waarin Schiller dit zei misschien niet klopt. Eerder deze week publiceerden twee toonaangevende nieuwssites op het technische gebied een artikel met daarin een gerucht over een goedkope iPhone. Als reactie daarop kwam een interview met Phil Schiller in een Chinese krant. Vervolgens pikte de nieuwssite Reuters dit op en schreef een artikel over het interview, waarin Schiller onder andere zei dat er geen goedkope iPhone van Apple zal komen.

Artikel offline

Het artikel van Reuters was gebaseerd op een interview van Shanghai Evening News. Vandaag heeft Reuters het artikel offline gehaald, met de volgende mededeling:

Reuters has withdrawn the story headlined “Apple exec dismisses cheaper phone as a market share grab-report” which was based on a Shanghai Evening News report that was subsequently updated with substantial changes to its content.

No replacement story will be issued.

Het lijkt er op alsof het artikel in de Chinese krant is veranderd, maar dat is niet zo. Hierdoor ontstaat er een mysterie, waarom zou Reuters het artikel offline hebben gehaald? Wellicht klopte het interview over de goedkope iPhone 5 in de Shanghai Evening News niet, of had het niet eens plaats gevonden.

Zoals het altijd is met geruchten, moeten we afwachten. Een goedkope iPhone 5 of iPhone 6 klinkt ongeloofwaardig, maar dat was ook zo met de iPad mini die toch nog verschenen is.

ipad mini phil

Ongeloofwaardig of niet, de iPad mini kwam er toch!

Via: Cult of Mac

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.