De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Aan de uitrol van Apple Pay in Europa wordt ‘hard gewerkt’

Rutger Otto
27 mei 2016, 10:43
2 min leestijd
Aan de uitrol van Apple Pay in Europa wordt ‘hard gewerkt’

Het uitbrengen Apples betaalplatform Apple Pay lijkt niet zo snel te gaan als het bedrijf zou willen. Maar volgens Jennifer Bailey, die leiding geeft aan het project, wordt het hard aan gewerkt.

Lees verder na de advertentie.

Aan uitrol Apple Pay wordt gewerkt

Op dit moment is Apple Pay in een beperkt aantal landen op de wereld beschikbaar. Dat zijn de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië en China. Maar Apple heeft nog steeds grootse plannen met de betaaldienst.

“We werken hard in Azië en in Europa, want ons doel is om Apple Pay naar elke markt te brengen waar Apple een groot aandeel in heeft”, zegt Jennifer Bailey, die bij Apple het Apple Pay-project overziet, tegen TechCrunch. Wanneer we Apple Pay hier kunnen verwachten, blijft echter enorm vaag.

apple pay

Kijken naar markt

“We zijn in gesprek met veel partners en banken om te bekijken hoe snel we Apple Pay naar nieuwe markten kunnen brengen”, zegt Bailey. Hoe snel dat gaat, hangt van meerdere factoren af. “Eerst kijken we naar de omvang van de markt voor Apple-producten. Ook bekijken we hoeveel van de mensen er met betaalpassen en creditcards betalen en of er al veel van contactloos betalen gebruik wordt gemaakt.”

Maar ook als er nog weinig contactloos wordt betaald, is Apple niet bang om Pay er uit te rollen, zegt Bailey. “Het zal vanzelf groeien. Kijk maar naar de VS, waar aanvankelijk 4 procent van de mensen van Apple Pay gebruikmaakten. Nu is dat 20 procent.”

Meer over Apple Pay

Apple Pay is sinds 2014 het betaalplatform van Apple, waarmee gebruikers contactloos kunnen afrekenen in winkels. Dat is mogelijk met de NFC-chip aan boord van de iPhone (6 of nieuwer) en de Apple Watch. Aan de dienst kun je een creditcard koppelen met informatie die veilig wordt opgeslagen via de Secure Element-chip. Deze maakt een unieke code aan bij betalingen, zodat niemand je creditcard-informatie krijgt te zien.

Lees het laatste Apple Pay-nieuws

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu