‘Uitgelekte iOS 8 screenshots tonen nieuwe apps’

Gijs Ettes
13 maart 2014, 18:09
1 min leestijd
‘Uitgelekte iOS 8 screenshots tonen nieuwe apps’

Op het Chinese sociale netwerk Weibo zijn naar verluidt iOS 8 screenshots uitgelekt die de pictogrammen van nieuwe apps als Healthbook, Preview en TextEdit tonen. Waar de plaatjes van afkomstig zijn, is onduidelijk, maar volgens verscheidene bronnen zijn ze wel legitiem.

Lees verder na de advertentie.

Hieronder kun je de iOS 8 screenshots bekijken. Ze lijken weinig af te wijken van iOS 7.1, maar opvallend is de aanwezigheid van de pictogrammen voor Healthbook (het gezondheids-registratiesysteem waarmee Apple naar verluidt dit jaar komt), Preview (voor het lezen en bewerken van PDF’s), TextEdit (tekstverwerkings-app) en Tips. Laatstgenoemde is mogelijk een soort handleiding voor iOS.

iOS 8 screenshots uitgelekt

Overigens is het goed mogelijk dat de iOS 8 screenshots pictogrammen bevatten die in de uiteindelijke versie alsnog door Apple worden aangepast. Er zijn immers altijd verschillen te onderscheiden tussen de bètaversies van iOS en de uiteindelijke consumentenversie van het mobiele besturingssysteem.

‘Kaarten-app in iOS 8 sterk verbeterd’

Volgens recente geruchten over de iOS 8 update bevat deze ook een volledig vernieuwde Kaarten-app. De app biedt na de update naar verluidt ook openbaar vervoer-routes en betere kaartgegevens. Zo moet verdwalen verleden tijd zijn, ongeacht van welk vervoersmiddel je gebruikmaakt. Mogelijk toont de Kaarten-app vanaf iOS 8 ook middels augmented reality interessante plekken bij jou in de buurt, maar of en hoe dat gaat werken, is vooralsnog onbekend.

→ Lees alles wat je moet weten over iOS 8 en de releasedatum!

Het laatste iOS 8 nieuws op een rijtje

Categorieën: Geruchten, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen