U2 automatisch op je iPhone? Zo kom je er vanaf

Rutger Otto
11 september 2014, 8:48
2 min leestijd
U2 automatisch op je iPhone? Zo kom je er vanaf

Huh? U2 in de muziekmap van m’n iPhone? Dat heb ik niet gedownload!

Lees verder na de advertentie.

Tijdens de presentatie van de iPhone 6 en de Apple Watch stond ineens Bono met zijn band U2 op het podium. De band heeft een nieuw album en dankzij een deal met Apple kunnen iTunes-gebruikers deze gratis downloaden. En als je dat nog niet gedaan had, dringt het album zichzelf wel op: kijk maar eens in de muziek-map op je iPhone.

U2 muziek automatisch gedownload

u2

Het album van U2 werd de afgelopen nacht automatisch gedownload, zelfs zonder toestemming van iTunes-gebruikers. Bij mensen die ‘Automatische downloads’ in de iTunes Store hebben ingeschakeld staat de volledige plaat meteen op hun device. Degenen die het uit hebben staan, zien de nummers van U2 ook tussen hun muziek staan – klaar om te downloaden uit de cloud.

Hoe haal je het eraf?

Het beste wat je kunt doen, als je niet van U2 houdt, is om naar iTunes te gaan op pc of Mac. Bij muziek klik je op ‘Albums’. Daar staat de albumcover van U2, waar je met rechtermuisknop op klikt. Je krijgt dan de vraag: ‘Weet je zeker dat u deze onderdelen in iCloud wilt verbergen?’ Ga ermee akkoord en U2 verdwijnt. Een soort van, want het album zal wel in de cloud blijven staan.

Het is een heel rare keuze om muziek op deze manier zo op te dringen aan je klanten, die vervolgens moeite moeten doen om het van hun toestel te verwijderen. Dat is een vorm van spam die we van Apple niet gewend zijn.

Deal met de band

Apple kondigde tijdens het iPhone 6 evenement aan dat het gratis exemplaren van U2’s Songs of Innocence uitdeelde aan meer dan 500 miljoen iTunes-gebruikers als ‘de grootste album release in de geschiedenis’. Een flinke promotiestunt van de band en het techbedrijf. Later werd overigens bekend dat Apple een onbekend bedrag betaalde voor het album voor exclusieve rechten en dat het bedrijf de eerste single gebruikt om producten als iTunes en iPhone 6 te gaan promoten.

Lees meer iTunes nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu