Verkoop BlackBerry-toetsenbord voor iPhone 6 verboden

Gijs Ettes
1 juni 2015, 16:50
1 min leestijd
Verkoop BlackBerry-toetsenbord voor iPhone 6 verboden

De Typo 2, een keyboardcase voor de iPhone 6, mag definitief niet meer verkocht worden. Ook het tweede geesteskind van Typo Products en de Amerikaanse tv-presentator Ryan Seacrest lijkt te veel op het keyboard van BlackBerry.

Lees verder na de advertentie.

Typo 2: BlackBerry-toetsenbord voor je iPhone

Wil je typen op de iPhone 6 met een fysiek keyboard, dan heb je bar weinig keuze. Het bedrijf Typo ontwikkelde daarom een hoesje met keyboard waarin je het toestel kunt klikken. Het accessoire heeft echter twee nadelen: het blokkeert de vingerafdrukscanner van de iPhone én lijkt veel op het kenmerkende qwerty-toetsenbord van de BlackBerry.

typo 2 blackberry case

Dat gold overigens ook voor de eerste toetsenbordcase van Typo, die het bedrijf ontwikkelde voor de iPhone 5 en iPhone 5S. Het duurde dan ook niet lang voordat de start-up claims van BlackBerry aan zijn broek kreeg voor het ‘schaamteloos kopiëren’ van het design van diens smartphones.

Net als de eerste Typo is ook de verkoop van de Typo 2 nu verboden, voor mobiele apparaten met een scherm kleiner dan 7,9 inch verboden althans. Of Typo Products ook een schadevergoeding aan BlackBerry moet betalen voor het kopiëren van diens design is niet duidelijk. Na afloop van een eerdere rechtszaak moest Typo 860.000 dollar overmaken aan BlackBerry.

Lees meer over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu