Twitter vertelt wat je gemist hebt dankzij nieuwe functie

Rutger Otto
2 januari 2015, 9:02
2 min leestijd
Twitter vertelt wat je gemist hebt dankzij nieuwe functie

Twitter heeft de functie ‘While you were away’ onder een aantal gebruikers uitgerold. Hiermee krijg je een handige samenvatting van tweets die je gemist hebt terwijl je er niet was.

Lees verder na de advertentie.

While you were away

Momenteel is de functionaliteit nog niet voor elke gebruiker beschikbaar; Twitter lijkt het eerst te testen onder een groep gebruikers voordat het aan een algemene uitrol begint. In november kondigde Twitter al een dergelijke vernieuwing aan.

‘While you were away’ werkt ongeveer als Facebooks Nieuwsoverzicht. Dat betekent dat niet alles meer chronologisch wordt weergegeven. Twitter zei in november nog dat de app ‘de beste tweets van je tijdlijn sinds je Twitter afsloot’ zou verzamelen en bovenaan je tijdlijn zou plaatsen, zodat je deze niet hoeft te missen. “Elke keer dat je Twitter opent, zie je iets geweldigs”, stond toen in de omschrijving. De functie moet begin 2015 worden uitgerold.

while you were away

Niet-chronologisch

Hoe de functie precies werkt, is niet helemaal bekend. Het klinkt echter wel handig, dat als je wakker wordt, je meteen even kan checken wat je ’s nachts gemist hebt. Of gebruikers de ‘While you were away’-functie zullen omarmen, ligt natuurlijk aan de werking van het algoritme. Echt belangrijke tweets wil je natuurlijk niet missen, maar wil je steeds als je Twitter opent wel lastiggevallen worden door oudere tweets? En hoe gaat dat in combinatie met het tonen van de ‘favoriete tweets’ van anderen die tegenwoordig boven in beeld verschijnen?

Twitter lijkt steeds meer af te willen stappen van de chronologische werking van het medium – iets wat veel mensen juist de kracht van Twitter vinden. Wanneer ‘While you were away’ voor iedereen beschikbaar is, is niet bekend. Pas geleden introduceerde Twitter al een functie waarmee je statistieken van je tweets kon bekijken. Die verdween na een tijdje echter weer uit de app.

Lees meer Twitter nieuws

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu