Zo wijzig je jouw Twitter-wachtwoord na de ontdekte beveiligingsbug

Lars Paijmans
4 mei 2018, 9:17
2 min leestijd
Zo wijzig je jouw Twitter-wachtwoord na de ontdekte beveiligingsbug

Twitter waarschuwt vandaag al zijn gebruikers: verander zo snel mogelijk je wachtwoord, want door een bug werden deze onversleuteld opgeslagen. We laten zien hoe je dit doet.

Twitter wachtwoord-bug beveiligde wachtwoorden slecht

Een interne bug van het sociale netwerk Twitter zorgde ervoor dat wachtwoorden opgeslagen werden in een logbestand dat niet gemaskeerd was. Hierdoor was het een stuk simpeler dan de bedoeling is om deze data in te zien, wat de veiligheid van je account in gevaar brengt.

Twitter benadrukt dat er geen aanwijzingen zijn dat een buitenstaander toegang heeft gekregen tot de data. Zoals het er nu naar uitziet kregen alleen personeelsleden van het sociale netwerk zelf inzicht in het document.

Twitter wachtwoord bug

Toch krijgen alle gebruikers vandaag een melding om het wachtwoord te veranderen. “We hebben de bug zelf ontdekt, de wachtwoorden verwijderd en stappen gezet om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen”, aldus Twitter. Je wachtwoord wijzigen is gelukkig niet moeilijk. Dit kun je doen via de melding die Twitter verstuurt als je de website opent, maar ook via de instellingen van de app.

Zo wijzig je het wachtwoord van je Twitter-account

  1. Open de Twitter-app op je iPhone of iPad;
  2. Tik op je Avatar in de linker bovenhoek van het scherm;
  3. Kies ‘Instellingen en privacy’;
  4. Tik op ‘Account’;
  5. Selecteer ‘Wijzig wachtwoord’;
  6. Volg de aanwijzingen op het scherm.

Staat er bij jouw account-instellingen geen optie om je wachtwoord te wijzigen? Dan kun je dit alsnog handmatig doen door in te loggen op de website van Twitter en via de speciale wachtwoord-reset-pagina je wachtwoord aan te passen.

Let op: Gebruik je het oude Twitter-wachtwoord ook voor andere accounts? Dan raden we aan dat je deze ook voor de zekerheid even aanpast.

Zoals altijd is het belangrijk dat je hier een krachtig wachtwoord voor kiest dat je nergens anders voor gebruikt. Deze kun je zelf verzinnen, maar een stuk gemakkelijker is het om een wachtwoordmanager te gebruiken.

Met deze apps (zoals 1PassWord en Lastpass) sa je al je wachtwoorden veilig op in een online kluis, en de app helpt je door automatisch complexe en lastig te kraken wachtwoorden te genereren. In het onderstaande artikel leggen we uit hoe je deze wachtwoord-apps gebruikt en wat onze favorieten zijn.

Lees ook: De 4 beste wachtwoord-apps om je online profielen te beveiligen

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen