Twitter kiest mogelijk voor verkoop van Vine in plaats van sluiting

Rutger Otto
8 november 2016, 8:59
2 min leestijd
Twitter kiest mogelijk voor verkoop van Vine in plaats van sluiting

Vine is nog niet helemaal ten dode opgeschreven. Twitter kan Vine redden als het besluit om de videodienst te verkopen. Daarvoor zijn plannen.

Lees verder na de advertentie.

Mogelijke Vine verkoop

Twitter, als eigenaar van Vine, zou op dit moment bezig te zijn om biedingen van bedrijven door te spitten. Dat melden bronnen aan TechCrunch. Nadat Twitter het einde van Vine vorige maand aankondigde, bleken flink wat bedrijven interesse te hebben in de dienst. Er kwamen biedingen binnen, waaronder enkele uit Azië. Welk merken er precies interesse hebben, is niet bevestigd, al gaan er geruchten dat het Japanse chat- en gamingbedrijf LINE interesse heeft.

Van de ruim tien bedrijven die interesse hadden in Vine, zijn er nu nog vijf over, meldt TechCrunch. Eén van de bronnen zegt dat sommige van de biedingen minder dan 10 miljoen dollar bedroegen. Dat zou aangeven dat het geen mega-deal wordt voor Twitter als het Vine verkoopt, al is niet bekend of dat één van de hogere prijzen was.

Vine update

Korte video’s

Twitter heeft nog niet op de berichten gereageerd. Vine bestaat al sinds 2012, maar werd datzelfde jaar door Twitter overgenomen. Een jaar later bracht het bedrijf Vine onder eigen vlag uit. In de app draait het allemaal om enorm korte online video’s die maximaal zes seconden duren. Gebruikers kunnen zelf filmpjes uploaden of die van anderen bekijken. Verder is het mogelijk om mensen te volgen en filmpjes van likes te voorzien.

Vine was Twitters eigen videoservice en kende een strakke integratie. Zo konden Twitteraars de filmpjes direct binnen de Twitter-app bekijken. Het bleek een handige dienst om bijvoorbeeld razendsnel belangrijke sportmomenten of tv-fragmenten terug te kijken.

Te duur

Voor Twitter zou Vine te duur zijn geworden. De dienst verloor gebruikers en belangrijke videomakers. Volgens berichten kostte Vine 10 miljoen dollar per maand. Het is niet gezegd dat Vine straks wordt verkocht, zeker niet als er lage bedragen worden geboden. De naam van Vine zal de komende tijd met Twitter geassocieerd worden, dus als het nieuwe bedrijf het verknoeit kan dat alsnog negatief zijn voor Twitter. Aan de andere kant kan Twitter het geld wel gebruiken om zijn eigen dienst te verbeteren.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Bron: TechCrunch
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen