De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Zo gaat Twitter zorgen voor scherpere video’s

Erwin Vogelaar
20 juni 2016, 19:08
2 min leestijd
Zo gaat Twitter zorgen voor scherpere video’s

Video’s die gedeeld worden via Twitter en Periscope gaan er in de toekomst een stuk scherper uitzien. Niet alleen omdat de camera’s in onze apparaten steeds beter worden.

Lees verder na de advertentie.

Twitter video’s

Twitter begon ooit als een manier om korte tekstberichten de wereld in te sturen, maar inmiddels is beeld net zo belangrijk als getypte woorden. Afbeeldingen en video’s vullen de tijdlijn en daarom werkt Twitter nu aan een manier om die beelden er extra mooi uit te laten zien. Dit doet het bedrijf met een magische pony. Twitter heeft de startup Magic Pony gekocht, die kunstmatige intelligentie gebruikt om video’s scherper te maken.

twitter video's

Livestreams die je deelt via bijvoorbeeld Periscope wisselen nog wel eens in kwaliteit. Er spelen veel factoren mee, zoals de kwaliteit van de camera en de snelheid en stabiliteit van de internetverbinding. Ook andere gedeelde beelden op het sociale netwerk kunnen best een beetje opgefrist worden. De technologie van Magic Pony om deze beelden te verbeteren is bijzonder, want er wordt gebruikgemaakt van neurale netwerken om een afbeelding te vergelijken met vergelijkbare afbeeldingen uit een enorme bibliotheek. Het systeem weet vervolgens wat de belangrijkste punten van een afbeelding zijn en vult de rest in. Het resultaat is dat zelfs een pixelpersonage, zoals uit het oude DOOM, er plots als met de hand getekend uit kan zien.

De technologie kan gebruikt worden voor allerlei beelden, van foto’s tot livestreams. De kans is groot dat Twitter Magic Pony voornamelijk gekocht heeft om livestreams te verbeteren. Met mooiere livestreams kan Twitter de concurrentie aangaan met onder andere Facebook. Het team van Magic Pony gaat nu aan de slag bij Twitter. Twitter heeft niet laten weten hoeveel er betaald is voor de magische pony, maar TechCrunch stelt dat het om zo’n 150 miljoen dollar gaat.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen