Twitter voegt eigen videodienst toe als concurrent voor YouTube

Rutger Otto
4 januari 2015, 12:29
1 min leestijd
Twitter voegt eigen videodienst toe als concurrent voor YouTube

Twitter heeft meer bekendgemaakt over zijn nieuwe videodienst. Gebruikers kunnen filmpjes uploaden naar Twitter die maximaal tien minuten lang zijn.

Lees verder na de advertentie.

Twitter videodienst

Momenteel is Twitters videodienst enkel nog voor geverifieerde gebruikers beschikbaar via video.twitter.com. Inmiddels is de FAQ op Twitter (ook in het Nederlands) bijgewerkt zodat we beter inzicht krijgen in het idee van de videodienst. Volgens de website kunnen gebruikers tot 10 minuten aan videocontent uploaden in MP4- of MOV-formaat.

Er is geen limiet voor de bestandsgrootte, zodat gebruikers worden aangespoord om het filmpje in de best mogelijke kwaliteit online zetten. Er zijn nog geen mogelijkheden om video’s te bewerken, wel is het mogelijk om statistieken over de video te bekijken: bijvoorbeeld hoeveel mensen er hebben gekeken en of ze een deel of alles hebben gezien.

Vine update
Vine

Vine en concurrentie

Twitter heeft al een Vine-app, waarmee gebruikers filmpjes van zes seconden naar Twitter kunnen uploaden, die dan in de Twitter Card bekeken kunnen worden. Hetzelfde wil de dienst nu dus met langere content doen. “Naast dat je filmpjes op Twitter kan bekijken, moet het ook mogelijk zijn om ze op te nemen, te bewerken en te delen via je Twitter-account”, zei Kevin Weil van Twitter. “Op die manier kun je nog beter laten zien wat er gebeurt in je wereld.”

Het is een gedurfde stap van Twitter, met YouTube als grootste concurrent. Daarbij kan YouTube ook gewoon als speler in Twitter gezet worden. Wellicht schakelt Twitter die functie wel helemaal uit, zoals ook gebeurde met de integratie van Instagram-foto’s. De dienst komt als eerst naar desktop, iOS en Android, maar wanneer is nog niet duidelijk.

Lees meer over Twitter

Bronnen: Twitter Video, FAQ
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu