Twitter brengt autoplay-video’s op de tijdlijn (en zo zet je het uit)

Rutger Otto
17 juni 2015, 8:29
2 min leestijd
Twitter brengt autoplay-video’s op de tijdlijn (en zo zet je het uit)

“Je duim verdient wel een pauze”, schreef Twitter dinsdag op zijn blog. Daarmee introduceerde de dienst video’s in de tijdlijn die automatisch worden afgespeeld, zoals op Facebook.

Lees verder na de advertentie.

Twitter video’s spelen automatisch

Door de jaren heen is Twitter steeds meer visueel geworden. Scroll door je tijdlijn en je komt vaak afbeeldingen tegen. Nu worden ook gifjes, Vines en direct geüploade video’s naar Twitter getoond zonder dat je daarvoor op afspelen hoeft te tikken. Tik je niet op afspelen, worden de filmpjes al wel getoond, maar nog zonder geluid.

Volgens topman Adam Bain van Twitter vinden mensen het ‘2,5 keer fijner’ om autoplay-video’s te zien dan ‘andere methoden’. Ook zouden advertenties daardoor vaker worden afgekeken.

Met deze stap trekt Twitter wederom richting Facebook, dat op deze manier al langer video’s presenteert. Het bekijken van filmpjes werkt ook hetzelfde. Als je eenmaal op de video tikt, opent het filmpje in een nieuw venster en als je de iPhone draait kun je hem in volledig scherm bekijken.

Autoplay uitzetten

twitter video

Niet iedereen zal blij zijn met autoplay-video’s op Twitter. Ze leiden snel af van andere berichten en kosten simpelweg meer data om af te spelen. Gelukkig hoef je de Twitter video’s niet automatisch te laten draaien, zo zet je het uit:

  1. Ga naar je profielpagina;
  2. Klik op het tandviel-icoon;
  3. Kies voor ‘Instellingen’;
  4. Tik op ‘Video autoplay’;
  5. Kies hier wanneer je van autoplay gebruik wil maken. Het kan met mobiele data en wifi, met alleen wifi of helemaal nooit.

De vernieuwing van Twitter is direct uitgerold op Twitter voor iOS, hoewel nog niet iedereen de functie is tegengekomen. Hou er wel rekening mee dat autoplay standaard ook mobiele data gebruikt. Wil je dat niet, dan doe je er goed aan om je instellingen te veranderen.

Lees meer over Twitter

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu