De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Deze 3 grote veranderingen gaat Twitter doorvoeren

Erwin Vogelaar
24 mei 2016, 19:17
2 min leestijd
Deze 3 grote veranderingen gaat Twitter doorvoeren

Twitter gaat enkele flinke veranderingen doorvoeren om ons zo nog veel meer tekstruimte in een tweet te geven. Het 140 karakter-limiet wordt extra opgerekt.

Lees verder na de advertentie.

Twitter veranderingen

Nog niet zo lang geleden was er sprake van dat Twitter tweets zou toelaten die meer dan 140 tekens lang zouden zijn. Dat komt nu uiteindelijk uit, maar op een iets andere manier dan gedacht. Daarnaast voert Twitter de komende maanden enkele andere veranderingen door.

1. Meer tekst in een tweet

Je kunt binnenkort meer tekst kwijt in een tweet. Hoewel tweets officieel nog niet verder dan 140 tekens gaan, telt niet alles meer mee met dit limiet. Als je foto’s, gifs, video’s of polls toevoegt, of als je een tweet citeert, dan telt dat niet mee. Links tellen nog wel gewoon mee met het limiet, maar @namen weer niet. Dit is handig voor gesprekken, zeker als er steeds meer mensen zich met een onderwerp bemoeien en er daardoor steeds minder ruimte is om daadwerkelijk een gesprek te voeren.

2. Retweet jezelf

Het wordt mogelijk om jezelf te retweeten. Dit kan handig zijn als een tweet voor je gevoel niet de juiste aandacht heeft gekregen, of als je een hele oude tweet van jezelf weer omhoog wil halen. Ook kun je een eigen tweet citeren om zo later weer iets nieuws toe te voegen in een nieuwe tweet. De geciteerde oude tweet telt dan natuurlijk niet meer mee met het aantal tekens.

Twitter veranderingen

3. Stuur publiekelijk een tweet naar iemand

Tot nu moet je een teken voor een @naam zetten als je wil dat een tweet publiekelijk gezien wordt. Dat is straks niet meer nodig. Zodra je een tweet start met @naam, krijgt iedereen die jou volgt deze tweet te zien. Dit betekent niet dat je niet meer normaal op een tweet kunt reageren. Schrijf je namelijk een reactie, dan werkt het gewoon als vanouds.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen