De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Apple dreigt Twitter uit de App Store te halen – Elon Musk is boos *update*

Yannick Chalkiopoulos
1 december 2022, 9:19
3 min leestijd
Apple dreigt Twitter uit de App Store te halen – Elon Musk is boos *update*

De spanningen tussen Apple en Twitter-topman Elon Musk lopen op. Volgens Musk dreigt Apple nu om Twitter uit de App Store te verwijderen. Hoe groot is de kans dat dit echt gebeurt?

Lees verder na de advertentie.

Update 1-12-2022: Apple-topman Tim Cook en Elon Musk hebben elkaar gisteren ontmoet op het Apple Park in Californië. Daar hebben ze een aantal misverstanden besproken. Na het gesprek gaf Cook aan dat Apple nooit heeft overwogen om Twitter uit de App Store te verwijderen.

Spanningen tussen Apple en Musk lopen op

Apple en Twitter lijkt een steeds minder goede combinatie te worden. Medewerkers van beide bedrijven bekritiseren elkaar en Musk beschuldigt Apple er nu van te dreigen om Twitter uit de App Store te verwijderen.

Eerder had Musk nog commentaar op de in-app-aankopen van Apple en op de belasting die daarmee gemoeid is. Apple gaf hier geen directe reactie op destijds. App Store-topman Phil Schiller verwijderde echter recent zijn Twitter-account na de overname door Elon Musk. Dit gebeurde vlak nadat oud-president Donald Trump weer werd toegelaten op het platform.

Elon Musk Twitter uit App Store

Musk: Apple dreigt om Twitter uit de App Store te verwijderen

In een recente Tweet gooit Musk nog wat meer olie op het vuur. Musk beschuldigt Apple ervan te dreigen met het verwijderen van Twitter uit de App Store. Hij levert hier geen bewijs van en noemt ook geen reden, dus het is de vraag in hoeverre dit bericht daadwerkelijk klopt.

De aanleiding voor de tweet is mogelijk de uitspraak van Tim Cook. De Apple-CEO stelde dat hij ervan uitgaat dat Twitter blijft modereren, om ongepaste berichten tegen te gaan. Dit gaat tegen het principe van Musk in, die juist wilt dat alle meningen en berichten een plaats krijgen op het platform.

Wordt Twitter echt verwijderd uit de App Store?

Of Twitter daadwerkelijk verwijderd wordt, is vooral afhankelijk van de vervolgstappen van Musk. Apps dienen immers aan bepaalde richtlijnen van de App Store te voldoen. Een belangrijke richtlijn is het vermijden van ongepaste berichten. Als Twitter alle vormen van moderatie weghaalt, voldoet de app niet meer aan deze richtlijn.

Lees meer: Twitter: deze veranderingen komen nog (en het is niet fijn)

Het is in dat geval voor te stellen dat Twitter – na een aantal waarschuwingen – eerst tijdelijk wordt verwijderd uit de App Store. Het platform mag dan terugkeren als het weer aan de richtlijnen voldoet. Als dit dan nog niet het geval is, is de kans groot dat Twitter definitief uit de App Store geweerd wordt.

Musk is van plan eigen telefoon uit te brengen

Mocht het zover komen dat Twitter definitief wordt verwijderd uit de App Store, dan is Musk naar eigen zeggen van plan om een nieuwe telefoon uit te brengen. De geruchten over een Tesla-telefoon gaan al langer de ronde, maar dan lijkt het er toch echt van te komen.

De Twitter-chaos is dus nog lang niet hersteld en steeds meer partijen dringen er bij Musk op aan om in te grijpen op het platform. De nieuwe veranderingen die zijn aangekondigd op Twitter zijn een eerste poging om de rust te herstellen, maar de tijd moet leren of dat ook daadwerkelijk zal gebeuren.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu