De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Twitter probeert je tijdlijn op te frissen met tweets embedden

Rutger Otto
14 juni 2014, 16:01
2 min leestijd
Twitter probeert je tijdlijn op te frissen met tweets embedden

Twitter test tweets embedden in tweets. Een select aantal gebruikers kan die optie al gebruiken. Vermoedelijk rolt het microblogplatform de functie later uit voor iedereen. De optie staat in elk geval een stuk netter in de tijdlijn dan dat je naar tweets linkt.

Lees verder na de advertentie.

tweets embedden kl

Moet je op pc of Mac nog de embedcode van een tweet kopiëren om hem op een site te plaatsen, daar hoef je met Twitter op iOS alleen maar de link van de tweet te plakken. Als je de tweet dan post, is de link veranderd in een geëmbedde tweet.

Embed-functie nog geen zekerheidje

Of Twitter de optie daadwerkelijk integreert in de app is nog onduidelijk. Het sociale medium test vaker functies uit waar we vervolgens nooit meer iets van horen. Een select aantal gebruikers kan echter met het embedden aan de slag. Het gaat overigens alleen in de officiële Twitter-app. Ook op de pc of Mac is de functie om tweets in tweets te embedden nog niet geïntegreerd.

Het zou kunnen dat Twitter retweeten probeert te vernieuwen. Momenteel kunnen gebruikers berichten retweeten of citeren. Met die laatste optie blijft echter ook weinig ruimte om commentaar toe te voegen. Door tweets te embedden hou je meer karakters over voor een commentaar, omdat een link veel minder plek inneemt.

Twitter en het WK

Sinds deze week staat Twitter in het teken van het WK. Boven de tweets in de app is een vakje gereserveerd waarin staat: ontdek het WK. Door daar op te tikken krijg je alle updates rondom het wereldkampioenschap te zien. Je ziet meteen alle toptweets met de hashtag #wk2014, je kan foto’s bekijken en Twitter heeft de app zelfs van een speelschema voorzien.

Twitter is populair tijdens het WK. Zo was de openingswedstrijd tussen Brazilië en Kroatië goed voor ruim 12 miljoen tweets. Ook de wedstrijd Spanje – Nederland scoorde op Twitter: 8,3 miljoen tweets, waarvan 187 duizend onder de hashtag #spaned.

Lees meer Twitter nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen