Nieuwe functie voor Twitter: tweets achteraf aanpassen

Piet-Jan Lentjes
2 september 2022, 11:14
2 min leestijd
Nieuwe functie voor Twitter: tweets achteraf aanpassen

Een van de meest gevraagde functies van Twitter blijft toch het achteraf aanpassen van je tweets. Maar het lijkt er nu écht aan te komen. Jammer genoeg is de functie niet voor iedereen beschikbaar. iPhoned legt het uit.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe functie voor Twitter: tweets achteraf aanpassen

In april vroeg Elon Musk in een poll aan zijn volgers of ze de mogelijkheid willen hebben voor het achteraf aanpassen van tweets. Ruim zeventig procent van alle deelnemers liet toen weten dat ze de functie maar al te graag willen.

Nu lijkt het erop dat Twitter daar gehoor aan heeft gegeven, want de dienst test een functie waarmee je achteraf een tweet kunt bewerken. Hier zitten wel een paar regels aan vast.

Tweets bewerken: niet voor iedereen, met regels

Op dit moment is de functie om een tweet te bewerken alleen beschikbaar voor een aantal ‘Twitter Blue‘-gebruikers. Twitter Blue is de betaalde versie van Twitter, die overigens (nog) niet beschikbaar is in Nederland. Alleen Amerika, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland kunnen op dit moment met de betaalversie aan de slag.

Daarnaast mag je niet zomaar elke tweet achteraf aanpassen. Het bedrijf zegt dat de tweets een aantal keer bewerkt mogen worden, tot maximaal dertig minuten nadat ze gepubliceerd zijn. De tweets die achteraf zijn aangepast worden voorzien van een icoontje, de tijd waarop ze bewerkt zijn en krijgen een label. Zo blijft het duidelijk dat een tweet achteraf is aangepast. Door op het label te tikken krijg je alle vorige versies van de tweet te zien.

twitter circle

Nieuwe functie voor iedereen: Twitter Circle

Twitter zit overigens niet stil en heeft onlangs ook Twitter Circle voor alle gebruikers geïntroduceerd. Hiermee kun je een groep maken van maximaal 150 mensen. Wanneer je een nieuwe tweet plaats en voor deze ‘Twitter Circle’ kiest, krijgen alleen de mensen in deze groep je bericht te zien. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een bericht alleen wilt delen met de familieleden die je volgen.

Let op: iedereen die je achteraf toevoegt aan je Twitter Circle kan ook je eerdere Circle-tweets bekijken. Je volgers krijgen overigens geen melding wanneer je de Twitter Circle bewerkt.

Lees meer: Twitter Circle – deel tweets alleen met je vrienden

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu