Twitter test mogelijkheid om tweet te annuleren

Mike Peek
6 maart 2021, 12:31
2 min leestijd
Twitter test mogelijkheid om tweet te annuleren

Verstuur jij soms een bericht waar je direct spijt van hebt? Goed nieuws: Twitter test namelijk de mogelijkheid om een tweet te annuleren. Je moet wel snel zijn, want het kan maar een paar seconden.

Lees verder na de advertentie.

Tweet annuleren straks wellicht mogelijk

Misschien heb je iets te grove taal gebruikt of zie je op het laatste moment een spelfout. Er zijn genoeg redenen om een zojuist verzonden bericht onmiddellijk te betreuren. Twitter werkt daarom aan de mogelijkheid om een tweet na het verzenden nog te annuleren. Je krijgt een timer te zien die aftelt naar het moment dat je woorden definitief de wijde wereld ingaan.

Je bericht is in die paar seconden nog onzichtbaar en kan dus ook niet geretweet worden. Dat maakt het annuleren van een bericht echt anders dan het snel verwijderen ervan. Dan hebben anderen je tweet immers mogelijk al gelezen.

Een woordvoerder van Twitter bevestigt tegenover Reuters dat het kunnen annuleren van een tweet wordt getest. Het gaat mogelijk om een feature voor betalende gebruikers. Twitter onderzoekt al enige tijd hoe het minder afhankelijk kan worden van reclame-inkomsten. Een abonnement zou verschillende voordelen met zich meebrengen, waaronder ook een ‘super follow’. Daarmee kunnen gebruikers geld vragen aan hun volgers voor exclusieve content.

Een edit-knop kunnen we voorlopig wel vergeten

De mogelijkheid om een tweet te annuleren is leuk en aardig, maar veel Twitteraars willen meer. Denk aan een edit-knop waarmee ze hun berichten achteraf kunnen bewerken, maar Twitter-ceo Jack Dorsey lijkt daar niet enthousiast over. Hij snapt het verlangen om spelfouten te corrigeren, maar is bang dat mensen de geschiedenis gaan herschrijven door controversiële tweets aan te passen.

Nu zijn er best manieren om dat risico te beperken, maar waarschijnlijk heeft Dorsey nog meer zorgen. Een edit-knop op Twitter zou de verspreiding van misinformatie namelijk alleen maar doen toenemen.

Lees meer over Twitter:

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen