‘Twitter lanceert Facebook-achtige tijdlijn snel’

Rutger Otto
6 februari 2016, 12:24
2 min leestijd
‘Twitter lanceert Facebook-achtige tijdlijn snel’

De kracht van Twitter is volgens velen de manier waarop tweets op chronologische volgorde binnen stromen, maar daar komt mogelijk volgende week al verandering in.

Lees verder na de advertentie.

Twitter tijdlijn gaat op de schop

Twitter wil een nieuwe tijdlijn gaan introduceren, zo schrijft BuzzFeed. Eén die niet werkt op basis van tijd, maar op basis van wat Twitter denkt dat gebruikers willen zien. Dat is vergelijkbaar met de manier waarop Facebook berichten aan zijn gebruikers toont. Dat gaat eveneens niet op omgekeerd chronologische volgorde (van nieuw naar oud), maar op basis van likes en reacties bepaalt Facebook wat jij waarschijnlijk het meest interessant vindt.

De verandering hangt al een tijd in de lucht, maar tot nu toe ging Twitter niet overstag. Onduidelijk is overigens of de algoritmische tijdlijn een optie wordt, of dat Twitter iedereen dwingt de nieuwe tijdlijn te gebruiken.

Veranderingen voor Twitter

Twitter-ceo heeft eerder zijn twijfels over Twitter in zijn huidige vorm uitgesproken. “We blijven ons afvragen of de kern van ons platform niet beter kan, om het product gemakkelijker en toegankelijker te maken voor meer mensen”, zei hij in juli van vorig jaar. De laatste tijd zijn er al een aantal veranderingen doorgevoerd. Meest recent is het vervangen van de favoriet-knop door een like-knop.

Overigens is de tijdlijn zelf al flink veranderd. Zo zien gebruikers ook al tweets die ze hebben gemist terwijl ze weg waren. Dat is ook een voorbeeld van hoe Twitter het algoritme inzet om ‘relevante’ tweets te tonen. Andere geruchten gaan dat Twitter langzaam maar zeker wil afstappen van het karakterlimiet van 140 tekens.

Minder gebruikers

Twitter probeert meer gebruikers te trekken. Wereldwijd stijgt het aantal niet hard meer en in Nederland neemt het aantal actieve Twitteraars zelfs af. Dat is voor het sociale platform de reden om het roer om te gooien. Wanneer de nieuwe tijdlijn daadwerkelijk zijn intrede doet, is op dit moment onbekend, al denkt BuzzFeed dat het volgende week al zover kan zijn.

Lees meer over Twitter

Bron: BuzzFeed
Categorie: Apps
Spotlight: Twitter

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's