De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Bekijk hoe je tweets worden gelezen in de iOS Twitter-app

Rutger Otto
23 december 2014, 13:23
1 min leestijd
Bekijk hoe je tweets worden gelezen in de iOS Twitter-app

De officiële Twitter-app voor iOS heeft nu een nieuwe functie, waarmee je kan zien hoe je tweets worden gelezen via een handig scherm voor statistieken.

Lees verder na de advertentie.

Twitter-statistieken

Als fervent Twitteraar is het fijn om te zien hoe je tweets worden ontvangen. Hoeveel mensen lezen je tweet eigenlijk? En als je een linkje in je tweet plaatst, hoevaak wordt daar dan op geklikt? Met de nieuwe functie in de Twitter-app kun je dat precies aflezen.

Een tijdje geleden introduceerde Twitter al analytics.twitter.com. Via die website was je Tweetactiviteit al in te zien, met een grafiekje en andere cijfers. Op die manier krijgen gebruikers beter inzicht in hoe hun tweets landen bij volgers. Deze analyse is er nu dus ook voor mobiele gebruikers.

twitter-statistieken

Tweet-details

Als je een eigen tweet aantikt in de iOS-app, klappen meerdere gegevens uit. Tik je onderaan op ‘Toon analysedetails’, dan ga je naar een nieuw scherm waarin de statistieken van de tweet uiteen worden gezet. Bij tweets met alleen platte tekst komt het aantal weergaven in beeld en de keren dat erop getikt is voor meer informatie.

Als je een tweet met bijvoorbeeld een link hebt geplaatst, kun je meer informatie zien. Zo kan je zien hoeveel procent van de mensen je tweet heeft uitgeklapt, hoeveel procent de link heeft geopend en of er mensen op je profiel hebben getikt.

Twitter-app downloaden

Twitter rolt de functie momenteel uit in de iOS-app, die je gratis uit de App Store kunt downloaden.

Twitter

Twitter, Inc.

Gratis via App Store

Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen