Twitter test: zoveel mensen praten over populaire tweets

Rutger Otto
25 november 2017, 10:25
2 min leestijd
Twitter test: zoveel mensen praten over populaire tweets

Hoe weet je nu hoe populair een tweet is? Dat kun je afleiden uit het aantal retweets of hartjes, maar Twitter test nu een functie waarmee je kunt zien hoeveel er over een tweet wordt gesproken.

Lees verder na de advertentie.

Populaire tweets

Het gaat om een kleinschalig experiment, zegt een woordvoerder van Twitter tegen TechCrunch. De nieuwe functie verschijnt onder tweets die op andere websites zijn gedeeld. In de ’embedded’ tweet staat onder het bericht hoeveel mensen ‘hierover praten’. Het tellertje lijkt de statistieken van retweets en likes daarmee compleet te vervangen.

Het is niet precies duidelijk hoe retweets, likes en reacties in dit aantal verwerkt zijn. Mogelijk zijn ze allemaal bij elkaar opgeteld. Twitter bekijkt of dit een handige manier is om meer sociale context rond een populair bericht aan te bieden.

Lees ook: Zo zorg je dat Twitter jouw informatie niet deelt met adverteerders

twitter gesprek

Simpeler

Mensen die Twitter normaal gesproken niet gebruiken en zo’n geplaatste tweet in een artikel op bijvoorbeeld een nieuwssite tegenkomen, zullen de populariteit van het bericht op deze manier mogelijk beter begrijpen. Niet-Twitteraars weten misschien niet wat een retweet inhoudt, terwijl ‘zoveel mensen praten hierover’ juist een heel duidelijke indicator is.

Het is niet bekend of Twitter het experiment uiteindelijk goed genoeg vindt om officieel uit te rollen. Wel is het interessant om te zien dat Twitter blijft sleutelen om het platform toegankelijker te maken voor buitenstaanders. De laatste jaren komt Twitter negatief in het nieuws, omdat gebruikers anoniem ongewenste berichten kunnen plaatsen, zoals haatboodschappen en bedreigingen. Het bedrijf wil daar steeds strenger tegen optreden.

Lees ook: Deze 3 functies zijn nieuw in de Twitter-app

Goede cijfers voor Twitter

Het gaat volgens de laatst bekende kwartaalcijfers dan ook best goed met Twitter. Maandelijks zijn er 330 miljoen actieve gebruikers per maand. Dat is 14 procent meer dan het vorige kwartaal en 4 procent meer vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Bovendien zal Twitter in het vierde kwartaal van 2017 voor het eerst sinds de start van het platform winst maken.

Twitter heeft de afgelopen tijd veel aanpassingen gemaakt aan het netwerk. De grootste verandering was dat tweets niet langer slechts 140 tekens kunnen bevatten, zoals jarenlang het geval was, maar nu dubbel zo lang kunnen zijn. Ook probeert Twitter meer mensen aan zich te binden, door bijvoorbeeld livestreams uit te zenden van concerten.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Bron: TechCrunch
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen