Twitter geeft vervelende gebruikers een time-out

Rutger Otto
16 februari 2017, 10:31
2 min leestijd
Twitter geeft vervelende gebruikers een time-out

Twitter heeft weer iets bedacht om pestgedrag op het platform tegen te gaan. Vervelende accounts worden een tijdje virtueel in de hoek gezet om af te koelen.

Lees verder na de advertentie.

Aanpak tegen Twitter-pesten

Mensen die vervelend zijn op Twitter worden door het sociale netwerk tijdelijk gestraft. Dat doet Twitter met een soort time-out. Hiermee wordt het bereik van de tweets van de pester beperkt tot alleen volgers. Als de ontvanger diegene niet volgt, krijgt hij of zij de tweet dus niet te zien. Ook als volgers van de pester het bericht retweeten, zal de ontvanger het niet zien.

Tijdelijke beperking

Hierover schrijft BuzzFeed News. Verschillende Twitteraars hebben de waarschuwing ontvangen dat het bereik van hun tweets tijdelijk is beperkt. “Een veilige omgeving creëren waarin je kunt zeggen wat je wilt is belangrijk voor Twitter”, staat in de melding die Twitter naar pesters stuurt. “Als gedrag wordt geconstateerd die tegen onze regels is, kunnen bepaalde accountmogelijkheden worden beperkt.”

In het bericht van Twitter naar vervelende gebruikers staat dat er ‘potentieel kwetsend gedrag’ is geconstateerd op hun account. “Alleen je volgers kunnen jouw activiteit nog zien voor de tijd die je hieronder ziet staan. Daarna heb je weer toegang tot volledig bereik.” In de voorbeelden van BuzzFeed News worden de accounts 12 uur lang beperkt.

Kritiek

Twitter zegt al jaren te werken aan manieren om pestgedrag op het platform tegen te gaan, maar tot nu toe leverden inspanningen niet veel op. Dat is iets waar Twitter veel kritiek op krijgt. Ceo Jack Dorsey zegt steeds meer focus te leggen op deze problemen, bijvoorbeeld met deze aanpak. Hoe de tijdelijke beperkingen precies werken, is niet helemaal duidelijk. Twitter zegt te kijken naar het gedrag van een account om te bepalen of iemand vervelend is, maar legt niet uit hoe dat precies werkt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen