‘Twitter werkt aan nachtmodus voor iOS en eigen Apple TV-app’

Lars Paijmans
15 augustus 2016, 13:37
2 min leestijd
‘Twitter werkt aan nachtmodus voor iOS en eigen Apple TV-app’

Twittergebruikers kunnen zich verheugen op een tweetal nieuwe functies die we de komende maanden van het sociale netwerk te zien krijgen. Zo werkt Twitter aan een nachtmodus voor iOS en komt er een livestream-app naar de Apple TV.

Lees verder na de advertentie.

Twitter Night Mode voor iOS gespot in bèta

Android-gebruikers kunnen al langer met de nachtmodus van de officiële Twitter-app aan de slag. Een fijne optie die het overwegend witte design van de app omruilt voor een donkergrijs en zwart ontwerp dat vooral in de avonduren fijn is om naar te kijken.

Twitter Night Mode iOS

Vooralsnog was deze optie alleen voor Android beschikbaar, maar een nieuwe bètaversie van de iOS-app doet vermoeden dat we er binnenkort ook op de iPhone en iPad mee aan de slag kunnen. In de instellingen van de app kun je een schakelaar achter ‘Nachtmodus’ aan- en uitzetten, waarna het kleurenpallet van de app direct verandert. De bètaversie van de nachtmodus voor iOS lijkt al goed te werken, dus zal het hopelijk niet erg lang meer duren totdat iedereen ermee aan de slag kan.

Apple TV-app van Twitter voor live video

Naast verbeteringen voor de iOS-app overweegt Twitter ook om een livestream-app voor de Apple TV te ontwikkelen. Dit doet het sociale netwerk vooral met het oog op de NFL-uitzendingen die ze uit mogen gaan zenden. Door deze wedstrijden American Football in een app te verpakken en wereldwijd uit te brengen, is dit een mooi moment voor Twitter om wat nieuw publiek te trekken.

Twitter zou inmiddels in gesprek zijn met Apple om deze app op tijd klaar te hebben voor de Apple TV. Vooralsnog lijkt het erop dat we in deze app dus niet onze tijdlijn op een tv kunnen bekijken, al kun je je afvragen hoeveel zin dit heeft.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Bron: The Verge
Categorie: Apps
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen