De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nieuwe functie van Twitter toont belangrijke momenten in tweets

Rutger Otto
6 oktober 2015, 16:09
2 min leestijd
Nieuwe functie van Twitter toont belangrijke momenten in tweets

Twitter heeft de nieuwe functie Moments geïntroduceerd. Daarmee zien gebruikers de belangrijkste gebeurtenissen op Twitter, die ze misten terwijl ze weg waren.

Lees verder na de advertentie.

Twitter Moments

Enkele maanden geleden begon Twitter met het testen van een nieuwe functie genaamd Project Lightning. Inmiddels heet die functie Moments en wordt hij langzaamaan wereldwijd uitgerold. Vanaf vandaag kunnen Amerikaanse gebruikers ermee aan de slag.

Moments is een nieuwe tab in de app en op het web. Twitter heeft tien maanden gewerkt aan de functie die het sociale netwerk weer helemaal hip moet maken. Maar wat is het? Moments biedt verschillende momenten, wat collecties van tweets zijn die over hetzelfde onderwerp of dezelfde gebeurtenis gaan. Om te beginnen maakt Twitter ze zelf, later kunnen ook mediapartners ermee aan de slag. Media als BuzzFeed, Vogue, The New York Times en The Washington Post zijn al vast aan boord.

Collectie van verhalen in tweets

Het Moments-tabblad biedt een collectie van de belangrijkste verhalen op Twitter die handmatig samengesteld en georganiseerd worden. Er zijn verschillende categorieën te vinden op het Moments-scherm, zoals nieuws, sport en entertainment. Tik je op een bepaald verhaal, dan word je in tien tweets bijgepraat. Deze tweets bestaan uit tekst, maar ook foto’s en video’s kunnen er tussen staan.

De Moments zijn er voor de gewone gebruiker. Ben je iemand die veel tijd op Twitter spendeert, dan krijg je het belangrijkste nieuws waarschijnlijk wel mee. Maar voor gebruikers die de app slechts een paar keer per dag checken, belooft het een handige manier om op de hoogte te blijven. De verhalen zijn overigens niet allemaal serieus: hier zie je bijvoorbeeld een Moments-collectie van een baardenwedstrijd. Op deze manier hoopt Twitter de mensen die zijn afgehaakt weer terug te trekken naar de dienst, want de laatste tijd lukt het Twitter maar niet om een groei te bewerkstelligen.

Lees meer over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen