De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Twitter pakt vervelende gebruikers steeds beter aan’

Rutger Otto
27 december 2015, 10:56
2 min leestijd
‘Twitter pakt vervelende gebruikers steeds beter aan’

Ging het niet om veranderingen, dan kwam Twitter de laatste tijd wel in het nieuws door pesterijen en extremisten op het platform. Maar volgens het hoofd van de Europese tak van Twitter gaat het al beter.

Lees verder na de advertentie.

Verbeterde veiligheid op Twitter

Veel gebruikers merken het niet, maar vrouwen en beroemdheden zijn vaak een gemakkelijk mikpunt voor vervelende Twitteraars. Dat is reden voor gebruikers om hun account helemaal te sluiten. Verder zou het platform gebruikt worden door jihadisten om mensen te werven. Maar Twitter vecht terug, zo zegt de Europese vicepresident van Twitter Bruce Daisley tegen The Independent.

“We hebben meer tijd en moeite gestoken om de veiligheid van onze gebruikers te waarborgen”, zegt hij. “De maatregelen die we genomen hebben hebben al effect gehad met de vermindering van slecht gedrag op het platform.” Eén van die maatregelen is bijvoorbeeld dat vervelende gebruikers zich moeten kunnen identificeren. Het account krijgt dan een telefoon-verificatie. “Daarmee maken we gebruikers ervan bewust dat ze in de echte wereld handelen, als een herinnering. Daarnaast kunnen we zien of de gebruiker andere accounts aan het telefoonnummer gekoppeld heeft die we al hebben opgeschort.”

twitter

Twitter maatregelen waren nodig

Dat is niet het enige wat Twitter doet. Ook krijgen gebruikers zelf meer middelen om trolls aan te pakken. In februari stuurde Twitter’s vorige ceo Dick Costolo nog een e-mail naar werknemers dat het platform ‘zuigt in het aanpakken van trolls’. Daarna werd beloofd om daar de schouders onder te zetten. Resultaten daarvan zijn bijvoorbeeld dat gebruikers de blokkeer-knop gemakkelijker kunnen vinden.

De verandering was echt nodig, werd pijnlijk duidelijk nadat Zelda Williams (de dochter van de overleden acteur Robin Williams) van Twitter af ging. Zij werd toentertijd het doelwit van allerlei kwetsende berichten van andere gebruikers.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Bron: Independent
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu