Twitter Lite is sneller en zuiniger met je data

Rutger Otto
6 april 2017, 13:51
2 min leestijd
Twitter Lite is sneller en zuiniger met je data

Twitter heeft een Lite-versie van zijn dienst gepresenteerd, die mensen kunnen gebruiken via de mobiele browser. Twitter Lite is sneller en verbruikt minder data.

Twitter Lite

Twitter zegt dat er nog enkele drempels zijn voor mensen om van het sociale netwerk gebruik te maken. Denk aan trage netwerken, dure databundels en een tekort aan opslagruimte op mobiele telefoons. “Volgens GSMA werkt 45 procent van de mobiele verbindingen nog over langzamere 2G-netwerken”, schrijft de dienst.

Om de mensen met een trage verbinding tegemoet te komen, rolt het bedrijf nu Twitter Lite uit. Die ‘minimaliseert dataverbruik, laadt sneller, werkt beter met onstabiele netwerken en neemt niet meer dan een MB in op je toestel’. De Lite-versie is volgens Twitter geoptimaliseerd voor snelheid. Zo kunnen gebruikers de site sneller opstarten en verloopt de navigatie soepeler.

twitter NIGHT MODE

Iets beperkter

“Twitter Lite biedt de belangrijkste functies van Twitter”, schrijven de makers. “Je tijdlijn, tweets, direct messages, trends, profielen, media-uploads, notificaties en meer. Je hebt alleen een smartphone of tablet met browser nodig.” Natuurlijk missen er in deze lichte versie van Twitter wel een aantal opties, zoals foto’s bewerken of livestreamen.

De dienst is sneller geworden via de browser, maar heeft ook een speciale ‘data saver’ die het verbruik inperkt. Dat doe je via de instellingen vanuit je profielpagina. Door ‘datagebruik beperken’ in te schakelen, worden plaatjes en video’s niet langer automatisch ingeladen, maar als preview weergegeven. Tik erop om ze zonder waas in te laden en te bekijken.

Als app gebruiken

De vernieuwde mobiele versie van Twitter is nu beschikbaar. Het zal een uitkomst zijn voor mensen die vaak verbindingsproblemen ondervinden. Door de website op te slaan op het homescreen van je iPhone, kun je de dienst nog beter als app gebruiken. Dat doe je door Twitter in Safari te openen, onderin beeld op de deelknop te tikken (het vierkantje met pijl omhoog) en daarna te kiezen voor ‘zet op beginscherm’.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Bron: Twitter
Categorie: Apps
Spotlight: Twitter

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's