Met deze ideeën moet de Twitter-app beter worden

Rutger Otto
17 mei 2016, 13:40
2 min leestijd
Met deze ideeën moet de Twitter-app beter worden

Bij Twitter zouden een aantal vernieuwingen in de pijplijn zitten, waarmee de dienst een stuk gebruiksvriendelijker wordt. Lees in dit artikel welke ideeën er zijn.

Lees verder na de advertentie.

Twitter is de laatste tijd al behoorlijk veranderd. De favoriet-knop is nu een hartje en tweets die je mogelijk hebt gemist, spelen een grotere rol binnen het netwerk. Maar er zit meer vernieuwing aan te komen, als we de geruchten mogen geloven.

Foto’s en links tellen niet mee voor Twitter-limiet

Lange tijd ging het gerucht dat Twitter zou afstappen van zijn 140 teken-limiet. Dat gebeurt niet, maar het aantal wordt wel iets opgerekt. Tenminste, als we de berichtgeving van Bloomberg mogen geloven. Volgens bronnen telt Twitter binnenkort links, foto’s en video’s niet meer binnen de 140 tekens.

Op dit moment neemt dat soort media 23 karakters in, waardoor je nog maar 117 tekens overhoudt om tekst bij te voegen. Door die beperking weg te halen, hoopt het bedrijf vermoedelijk dat meer gebruikers links en media aan hun posts toe gaan voegen. Op dit moment worden veel van de berichten op Twitter overigens al verrijkt met plaatjes en filmpjes om op te vallen.

twitter periscope

Periscope-knop

Twitter profileert zich steeds meer als een nieuws-app. Op iOS wordt Twitter al in de categorie ‘Nieuws’ getoond. De snelheid van tweets is daarbij belangrijk. Ook live-video moet een meer serieuze rol gaan spelen, zo lijkt het. Periscope-streams zijn al binnen de tijdlijn te bekijken, maar om een stream te starten moet je eerst naar de Periscope-app (die overigens van Twitter is).

Om livestreamen aan te moedigen, test Twitter een Periscope-knop in de Android-app. Dat is momenteel nog kleinschalig, maar naar verwachting rolt Twitter die langzaam uit naar alle gebruikers, ook op iOS. Via die knop zou je direct een stream kunnen starten vanuit Twitter, waarmee de drempel om dat te doen wordt verlaagd.

Als gebruikers een nieuwe tweet aanmaken, zien ze bij media naast uploadmogelijkheden voor foto’s en video’s ook een optie om live te gaan. “Uiteindelijk moeten alle gebruikers een Periscope-uitzending kunnen starten vanuit de app”, stelt Twitter.

Lees meer over Twitter

Bronnen: Bloomberg, The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu