De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Twitter schrapt limiet van 140 tekens in Direct Messages

Rutger Otto
13 augustus 2015, 11:58
2 min leestijd
Twitter schrapt limiet van 140 tekens in Direct Messages

Het is eindelijk zover, Twitter staat vanaf vandaag toe dat gebruikers langere berichten naar elkaar kunnen sturen via een DM, zonder zich aan het limiet van 140 tekens te hoeven houden.

Lees verder na de advertentie.

Twitter limiet

Dat heeft Twitter op zijn blog bekendgemaakt. Dat betekent overigens niet dat de verandering bij jou ook is doorgevoerd, want de uitrol is vandaag begonnen en zal de komende weken wereldwijd voor iedereen beschikbaar worden. Heb dus even geduld als je nog steeds slechts 140 tekens kwijt kunt.

De update is er niet alleen voor de iOS-app. Ook voor Android, op Twitter.com, TweetDeck en de Twitter for Mac-app zal het limiet opgeheven worden. De apps zijn inmiddels geüpdatet in de App Store, zodat je de laatste versie kunt installeren. Die is nodig om de uitrol te ontvangen.

twitter limiet

Tweets blijven 140 tekens lang

Verder verandert er overigens niets voor Twitter zelf. “Tweets blijven maximaal 140 tekens lang”, valt in de blogpost te lezen. “Je kunt er gewoon commentaar aan blijven toevoegen, evenals foto’s, video’s, links, gifs en meer.” Het lijkt alsof de nieuwe DM’s oneindig veel tekens kunnen bevatten, maar in werkelijkheid is er een nieuw limiet van 10.000 tekens ingesteld. Dat gaf Twitter in juni al aan. Toen was het plan nog om in juli al van het 140 tekens limiet af te stappen.

Concurreren met andere chat-diensten

Dat plan van Twitter is niet zo gek. Het sociale netwerk hoopt al langer een succes te maken van DM’s, maar het wil nog niet echt lukken. Eerder maakte Twitter het al mogelijk om groepsgesprekken te houden via direct messages. Op die manier wil Twitter ook op chat-gebied mee gaan draaien tegenover diensten als Facebook Messenger. De laatste tijd gaat het niet heel goed met Twitter, gebruikers haken vaker af en Twitter maakt nog steeds geen winst.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu