De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Waarom Twitter niet afstapt van berichten in 140 tekens

Rutger Otto
19 maart 2016, 13:14
2 min leestijd
Waarom Twitter niet afstapt van berichten in 140 tekens

Geen paniek, Twitter gaat zijn tweets niet uitbreiden naar 10.000 tekens. Het blijven er 140 per bericht. In dit artikel lees je waarom het bedrijf het limiet handhaaft.

Lees verder na de advertentie.

Twitter-limiet van 140 tekens

Twitter houdt zich de laatste tijd niet bepaald in met het veranderen van zijn dienst. Zo werd de tijdlijn iets minder chronologisch en is de favoriet-knop vervangen door een hartje. Toen de geruchten gingen dat Twitter ook nog eens het limiet van 140 tekens wilde oprekken, werden veel gebruikers echt boos.

Maar Twitter-ceo Jack Dorsey stelde iedereen toen al gerust met een tweet, waarin hij schreef dat er niets aan het limiet zal veranderen. “140 tekens is een prachtig maximum geworden en ik hou ervan”, tekende hij toen in een screenshot op, waarin hij met meer tekst dan Twitter aankan op het gerucht in ging. “Het inspireert creativiteit en beknoptheid. En een gevoel van snelheid. Dat gevoel willen we niet kwijt.”

twitter-limiet

Omweg voor langere teksten

De beknoptheid van de berichten is niet zomaar gekozen. “We moesten wel om het in een sms (160 tekens) te laten passen”, stelt Dorsey. Het is altijd gebleven. En wil je een langere tekst kwijt, dan zijn er altijd manieren, schrijft hij. “We zien hoe mensen het aanpakken, ze nemen screenshots van tekst en tweeten dat.”

Om het voor eens en altijd duidelijk te hebben, vroeg host Matt Lauer er vrijdag nogmaals naar in het Amerikaanse programma The Today Show: “Honderdveertig tekens. Het limiet: blijft het? En zo niet, wanneer verdwijnt het?” Het antwoord van Dorsey luidde: “Het blijft, maar we veranderen daarbuiten wel veel. We willen Twitter altijd verbeteren.”

10.000 tekens in Direct Messages

Het limiet van 140 tekens verdween eerder al wel in de Direct Messages. Daar kunnen gebruikers nu naar hartenlust met elkaar chatten. Er is nog steeds een maximum, maar dat aantal werd flink opgehoogd naar 10.000 tekens.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen