Twitter gaat inactieve accounts verwijderen, veel gebruikersnamen komen vrij
Dilara Isik

Een waarschuwing voor iedereen die een Twitter-account heeft die niet vaak wordt gebruikt: als je niet inlogt op of vóór 11 december, dan wordt je account permanent verwijderd en kan iedereen jouw gebruikersnaam weer kiezen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Langer dan zes maanden niet ingelogd

Als je langer dan zes maanden niet bent ingelogd, ben je volgens Twitter een inactieve gebruiker. Dan kun je binnenkort een waarschuwing in je inbox verwachten. Twitter wil hiermee het grote aantal ongebruikte accounts opschonen. Het sociale mediaplatform wil dat hun gebruikers allemaal actief zijn. Ze hebben daarom een speciaal beleid voor accounts die niet actief worden gebruikt.

twitter icoontjes

Veel gebruikersnamen komen vrij

De grote schoonmaak betekent dat er ook veel gebruikersnamen vrijkomen. Dit is goed nieuws voor actieve Twitter-gebruikers die al jaren een gebruikersnaam willen die wordt vastgehouden door een inactieve gebruiker. Het is alleen niet zo dat op 12 december ineens heel veel gebruikersnamen vrijkomen: het verwijderproces begint na 11 december, maar gaat maanden duren.

Betrouwbare informatie

Volgens een woordvoerder van Twitter is het de bedoeling dat mensen betrouwbare informatie kunnen zien op het sociale media-platform. Daarom willen ze dat je een account actief gebruikt als je een gebruikersnaam aanmaakt, zodat de informatie op een profiel ook nog actueel is.

Dit betekent ook dat Twitter-accounts van overleden personen verwijderd kunnen worden. Het is tot nu toe nog niet mogelijk om een profiel om te zetten naar een herdenkingspagina op Twitter, maar een woordvoerder heeft The Verge verteld dat het team over manieren nadenkt om dit wel te gaan doen.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.