Dit betekenen de nieuwe icoontjes bij Twitter-gesprekken

Erwin Vogelaar
20 juli 2019, 10:17
2 min leestijd
Dit betekenen de nieuwe icoontjes bij Twitter-gesprekken

Niet alleen heeft de webversie van Twitter een update gekregen, maar ook in de app is er wat veranderd. Dit betekenen de nieuwe Twitter icoontjes in gesprekken.

Lees verder na de advertentie.

Dit betekenen de nieuwe Twitter-icoontjes

De webversie van Twitter heeft een flinke update gekregen met een heel nieuw design, maar dat is niet de enige plek waar het sociale netwerk is aangepast. In de iOS-app wordt iets nieuws getest dat menig gebruiker verwart.

Scroll je nu door een gesprek op Twitter, dan zie je bij de ronde profielfoto’s icoontjes staan. Bijvoorbeeld een icoontje van een microfoon, of een icoontje van een apenstaartje. De bedoeling van Twitter is om het via deze icoontjes makkelijker te maken gesprekken te volgen, maar in de praktijk snappen veel twitteraars niet wat de icoontjes betekenen.

twitter icoontjes

Omdat Twitter zelf geen uitleg biedt in de app, zetten wij ze even op een rijtje:

  • Microfoontje: Het microfoontje wordt geplaatst bij de profielfoto van het account dat de originele tweet heeft geplaatst.
  • Apenstaartje: Het apenstaartje wordt geplaatst bij de profielfoto van het account dat in de originele tweet werd genoemd.
  • Poppetje met vinkje: Een icoontje van een poppetje met een check betekent dat jij die persoon volgt.

De icoontjes spreken dus lang niet voor zich. De kans is groot dat Twitter deze test op termijn daarom weer terugdraait. Tot dan helpt dit hopelijk om te snappen wat Twitter bedoelt.

Meer Twitter tips

Twitter maakt wel vaker vreemde en onbegrijpelijke designkeuzes. Gelukkig kun je daar vaak wat aan doen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je Twitter-tijdlijn weer chronologisch te maken en het kwaliteitsfilter voor je DM’s uit te schakelen. Wist je trouwens al dat je door iPhoned op Twitter te volgen op de hoogte blijft van het laatste nieuws?

Lees het laatste nieuws over Twitter

Categorie: Apps
Spotlight: Twitter

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's