Twitter vervangt favoriet-sterretjes met hartjes

Rutger Otto
3 november 2015, 16:45
2 min leestijd
Twitter vervangt favoriet-sterretjes met hartjes

Geen ‘favorieten’ meer in de Twitter-app. Vanaf nu zijn de sterretjes vervangen door hartjes. Daarmee kun je aangeven een bericht te bestempelen als ‘vind ik leuk’.

Lees verder na de advertentie.

Twitter hartjes

Twitter heeft veranderingen toegepast in zijn dienst. De favoriet is verdwenen, dat sterretje onder posts heeft plaatsgemaakt voor een hartje. Daarmee geef je aan een berichtje leuk te vinden. Net als op Facebook.

Volgens Twitter is de verandering nodig omdat een sterretje ‘te verwarrend is voor nieuwkomers’. Het sociale netwerk zegt dat niet alles je ‘favoriet’ kan zijn, terwijl je wel veel leuk kunt vinden. Dat is echter niet hoe de meeste mensen het sterretje gebruikten. Velen zagen het knopje juist als een manier om iets op te slaan, bijvoorbeeld om later te lezen, of om aan te geven dat je iets gelezen hebt.

Universeel begrijpelijker dan ster

“Het hartje is een universeel symbool dat begrijpelijk is in alle talen, culturen en tijdzondes”, schrijft Twitter op zijn blog. “Het hart is expressiever waardoor je makkelijker in contact komt met mensen. Uit onze tests bleek dat mensen ervan hielden.”

De hartjes werden eerder al in Twitter’s Periscope-app gebruikt, nu komen ze naast Twitter ook naar videodienst Vine. Vandaag worden de hartjes uitgerold over alle platformen. Mocht je hem nog niet zien, dan kun je de app het beste even opnieuw openen.

Op Twitter zelf zijn de meningen over het hartje in plaats van het sterretje nog verdeeld. Veel gebruikers zijn bang dat de dienst steeds meer op Facebook gaat lijken. Hoe denk jij erover? Laat het weten in de comments.

Lees meer over Twitter

Bron: Twitter
Categorieën: Apps, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen