Twitter experimenteert met knop voor gifjes in app

Rutger Otto
4 februari 2016, 16:50
2 min leestijd
Twitter experimenteert met knop voor gifjes in app

Ze worden al veelvuldig gedeeld, maar een standaard gif-knop op Twitter is er nog niet. Het platform is wel begonnen met het testen van zo’n knop op smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Twitter gifjes knop getest in apps

Een aantal gebruikers heeft gemeld dat er een knop voor geanimeerde afbeeldingen in de Twitter-app is verschenen. Dat schrijft TechCrunch. Volgens Twitter-gebruiker Phil Pearlman verscheen er een selectie van gifjes toen hij op de knop drukte. Ook kon hij categorieën kiezen die gebaseerd waren op emoties.

Op een screenshot valt te zien dat de gif-knop verschijnt bij het opstellen van een nieuw bericht. De knop komt dan boven het toetsenbord te staan, in het rijtje iconen waar je bijvoorbeeld een foto kunt uploaden of polls kunt aanmaken. Inmiddels melden Twitter-gebruikers die eerder toegang hadden tot de knop (waaronder Pearlman) dat de knop weer is verdwenen.

Zo ziet het eruit

Het lijkt dus te gaan om een experiment van Twitter, maar een gif-knop zou het platform niet misstaan. Veel gebruikers uploaden namelijk al regelmatig bewegende afbeeldingen om hun gevoel te uiten. De gifjes kunnen in Twitter zelf worden afgespeeld, het zou ook logisch zijn dat je ze straks vanuit een menu kunt kiezen.

Het is op dit moment onduidelijk wie Twitter als partner heeft voor gifjes. Giphy lijkt de meest logische keuze, want die website biedt al ondersteuning voor gifjes op onder meer Telegram, Facebook Messenger en in Slack. Wel werkt Giphy op al die platformen anders. Zo krijg je een willekeurige gif op Slack als je een zoekterm invoert, maar kun je op Telegram zelf kiezen.

twitter gif

Op een screenshot van gebruiker @Satwik680 (hierboven) valt nog te zien hoe het er op Twitter uit moet gaan zien. Naast voorgeselecteerde categorieën toont de app ook een zoekfunctie, zodat je precies kunt vinden wat je wil uitdragen. Wanneer en of de functie in de Twitter-app komt, is nog onbekend.

Lees meer over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu