De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Twitter werkt aan Foursquare-integratie en video’s met autoplay

Rutger Otto
24 maart 2015, 10:40
2 min leestijd
Twitter werkt aan Foursquare-integratie en video’s met autoplay

Twitter is begonnen met het testen van twee nieuwe functies. Met de één kunnen video’s automatisch afgespeeld worden, met de ander kun je je locatie delen via Twitter Foursquare-integratie.

Lees verder na de advertentie.

Autoplay video’stwitter

Het is maar de vraag of gebruikers erop zitten te wachten, maar Twitter zou momenteel werken aan een functie waarmee video’s automatisch afgespeeld worden. Dat moet op dezelfde manier werken als hoe Facebook het aanpakt met filmpjes op het sociale netwerk. Dat meldt althans AdAge op basis van anonieme bronnen.

Volgens AdAge test Twitter twee verschillende manieren van deze autoplay-functie: “In één versie van het experiment zien mensen een hele video op repeat afgespeeld worden, in een andere versie zien gebruikers slechts een preview van zes seconden. In allebei de gevallen zal het geluid uitstaan.” Mensen kunnen op de video klikken om hem in volledig scherm en met geluid helemaal te bekijken. Of deze functie daadwerkelijk het levenslicht ziet en wanneer, dat is momenteel nog onbekend.

Twitter Foursquare

Naast automatisch afspelende video’s op je tijdlijn, heeft Twitter een overeenkomst gesloten met Foursquare over locatietagging op de dienst. Twitter heeft in een filmpje getoond hoe dat op iOS moet gaan werken.

Het was voorheen al mogelijk een locatie bij je tweets te delen, maar dat werkte op basis van je coördinaten. Dankzij Foursquare krijgen gebruikers straks een lijstje met specifieke locaties voorgeschoteld, zoals een bar waar je zit of een concertzaal waar je een foto hebt genomen. Op die manier wordt het delen van je locatie veel handiger. Door op de locatielink te tikken, kun je op die manier bijvoorbeeld bekijken wat andere mensen te zeggen hebben vanaf dezelfde plek. De functie is nog niet uitgerold, dat moet in het eerste kwartaal van 2015 gebeuren.

Lees meer over Twitter

Via: AdAge
Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu