Twitter voegt meer filters toe om accounts te negeren

Rutger Otto
11 juli 2017, 11:22
2 min leestijd
Twitter voegt meer filters toe om accounts te negeren

Twitter treft wederom maatregelen om misbruik op zijn netwerk tegen te gaan. Het platform heeft daarom verschillende opties toegevoegd om bijvoorbeeld notificaties te filteren.

Lees verder na de advertentie.

Twitter filters

Op Twitter is het voortaan mogelijk om nieuwe filters in te schakelen, zodat bepaalde accounts niet meer in de meldingen van gebruikers komen. Daarmee kun je bijvoorbeeld nieuwe accounts negeren. Je krijgt dan geen melding als degene je een berichtje stuurt. Twitter maakt daarbij niet bekend hoe lang een account als ‘nieuw’ wordt gezien. Twitter-gebruikers waren al te filteren als zij hun standaard profielfoto nog niet hadden aangepast, nu gaat de dienst daarin nog een stapje verder.

Twitter filters instellen

Er zijn meer filter-opties toegevoegd. Naast het afschermen van nieuwe accounts, kunnen gebruikers voortaan ook meldingen filteren van mensen die zij niet volgen. De nieuwe opties zijn door Twitter toegevoegd aan de al bestaande filters van het platform. Om die in te schakelen, doorloop je de het volgende stappen:

  1. Open Twitter en tik linksboven op jouw profiel;
  2. Kies ‘Instellingen en privacy’;
  3. Ga naar ‘Meldingen’;
  4. Tik op ‘Geavanceerde filters’;
  5. Kies de soorten accounts die je wilt negeren.
Twitter filters

Twitters wapen tegen pesters

De mogelijkheid om mensen te filteren op Twitter werd vorig jaar ingeschakeld. Sindsdien heeft het sociale platform vaker nieuwe opties toegevoegd, zodat gebruikers zelf kunnen bepalen wat ze wel en niet zien. Dat was nodig, want Twitter kreeg veel kritiek van gebruikers over misbruik. De drempel ligt op het netwerk heel laag om anoniem mensen te bedreigen of te beledigen.

Het was volgens veel gebruikers de schuld van Twitter dat dat zomaar kon. De dienst heeft regelmatig gezegd eraan te werken. De filters zorgen er misschien niet direct voor dat pesters ophouden, maar ontvangers zien de vervelende tweets in elk geval niet meer.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Bron: Twitter
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen