Twitter denkt aan reageren met emoji via ‘vind ik leuk’-knop

Rutger Otto
17 november 2015, 15:21
2 min leestijd
Twitter denkt aan reageren met emoji via ‘vind ik leuk’-knop

Niet alle gebruikers waren blij toen Twitter zijn ‘ster’-icoontje voor favorieten verving met een ‘hartje’ voor vind-ik-leuks. In de toekomst kun je misschien wel reageren met alle emoji die er zijn.

Lees verder na de advertentie.

Twitter emoji reacties

Het lijkt erop dat Twitter een functie test waarmee gebruikers op andere manieren kunnen reageren dan met een retweet of een ‘vind ik leuk’. Dat viel een Twitter-gebruiker met de naam @_Ninji op.

De gebruiker kon zien dat het bedrijf aan een manier werkt voor meerdere reacties, nadat hij een hack gebruikte waarmee hij alle testfuncties in de ontwikkelaarsversie aan de praat kreeg. Op dezelfde manier kreeg de Twitteraar ook al polls te zien voordat ze uiteindelijk daadwerkelijk geïmplementeerd werden. Met de nieuwe ontdekking is het door op de like-knop te tikken mogelijk een menu van emoji-iconen te openen, waar je doorheen kunt bladeren. Op die manier kun je bijvoorbeeld reageren met een lachend gezichtje of een sterretje.

Hoewel de mogelijkheid in de testversie aanwezig is, betreft het nog verre van een functie die af is. Volgens @_Ninji verandert de gekozen emoji op dit moment al snel terug in een hartje als je erop getikt hebt. Waarschijnlijk omdat Twitter de functie nog niet heeft uitgerold of omdat het bedrijf simpelweg nog niet eens klaar is om het te testen.

#title# → #url# door #author#

Van ‘favoriet’ naar ‘vind ik leuk’

Twitter kwam laatst in het nieuws omdat de ‘favoriet’ en het bijhorende sterretje waren verdwenen. Nu kun je in plaats daarvan een ‘vind ik leuk’ uitdelen, maar dat dekt volgens veel gebruikers toch een andere lading dan een favoriet-knop, die veelal werd gebruikt om een gesprek te eindigen of om een bericht te bookmarken.

Op een post reageren met een emoji werkt al in Slack, de app waarmee teams elkaar berichten kunnen sturen. In Slack is er keuze uit alle apps die je telefoon biedt en gebruikers kunnen zelf icoontjes toevoegen die vervolgens als reactie te gebruiken zijn. Net als in Slack kunnen andere gebruikers weer op de emoji klikken. Het cijfer achter de reactie toont dan hoeveel mensen dezelfde reactie hebben aangetikt.

Geen uitrol gepland

Het zou een heel logische keuze zijn van Twitter om deze reacties in tweets te verwerken. Wellicht worden gebruikers daarmee ook een stuk actiever, wat Twitter wel kan gebruiken. Toch is er voorlopig geen zicht op de implementatie van deze functie. Een redacteur van The Verge vroeg het sociale netwerk om een reactie over de functie en kreeg het perfecte antwoord:

Lees meer over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu