Twitter wil een betere berichtendienst bieden, stopt met DM-limiet

Rutger Otto
12 juni 2015, 10:35
1 min leestijd
Twitter wil een betere berichtendienst bieden, stopt met DM-limiet

Er staat een hoop te veranderen bij Twitter. Direct Messages mogen straks veel langer zijn, waardoor elkaar privéberichten sturen gemakkelijker wordt.

Lees verder na de advertentie.

Twitter DM

Twitter heeft de laatste tijd veel aanpassingen gedaan aan het berichtensysteem, maar de grootste verandering komt er nog aan. Vanaf juli zijn gebruikers niet meer gebonden aan het limiet van 140 tekens voor Direct Messages. Toch is er nog steeds een limiet, al kun je nu berichten schrijven van wel 10.000 tekens. Normale Twitter-posts blijven wel maximaal 140 tekens lang.

De microbloggingdienst kondigde de veranderingen op zijn blog aan. Hierin staat dat de apps worden aangepast op langere Direct Messages. Ook de gebruikersinterface zal vernieuwd worden, wellicht om Twitter meer op een chatdienst te laten lijken.

Dat is althans het doel van Twitter, om enigszins te kunnen concurreren met Facebook Messenger, WhatsApp of zelfs iMessage van Apple. Het DM-systeem ging al een tijdje geleden op de schop. Toen voegde Twitter bijvoorbeeld de functie toe om groepsgesprekken via de Direct Messages te kunnen voeren. Later konden gebruikers ook instellen dat ze berichten kunnen ontvangen van mensen die ze niet volgen.

Twitter

Twitter ceo stapt op

Gelijktijdig met de DM-aankondiging werd bekend dat de huidige ceo van Twitter, Dick Costolo, vanaf 1 juli zijn werkzaamheden bij Twitter zal neerleggen. Mede-oprichter van Twitter Jack Dorsey neemt zijn functie voorlopig over. Costolo lag al even onder vuur omdat Twitter maar niet weet te groeien. Het afgelopen jaar daalde Twitter-aandelen op de beurs al met ruim 40 procent.

Ondertussen gaat Twitter dus op zoek naar een nieuwe ceo. Dat moet volgens Dorsey iemand worden die ‘het product veel gebruikt en er veel van houdt’. Jack Dorsey was zelf ceo van 2007 tot 2008 en neemt nu de honneurs waar tot er een nieuwe leidinggevende is gevonden.

Lees meer over Twitter

Bronnen: Twitter, Telegraph
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu