Twitter Circle: deel tweets alleen met je vrienden

Koen van Ekeren
4 mei 2022, 10:06
1 min leestijd
Twitter Circle: deel tweets alleen met je vrienden

Twitter test met een functie waarbij gebruikers een ‘Twitter Circle’ kunnen creëren. Daarmee is je tweet alleen voor een selecte groep zichtbaar, zoals je vrienden.

Lees verder na de advertentie.

Twitter Circle

Twitter kondigde de vernieuwing zojuist aan op – waar ook anders – Twitter. Met de functie voeg je tot 150 personen toe aan je Twitter Circle. Tweets die je met je Twitter Circle deelt, zijn alleen voor deze groep zichtbaar.

De functie doet erg denken aan de Instagram-functie ‘Beste vrienden’, waarmee je Stories (Verhalen) alleen worden getoond aan de door jou geselecteerde volgers.

Twitter zegt dat de Twitter Circle vandaag al voor sommige gebruikers beschikbaar is. Tik je rechtsonder op de plus-knop voor het toevoegen van een tweet, dan verschijnt er mogelijk een pop-up: ‘Want to share with a smaller crowd?’ Vervolgens kies je voor ‘Get Started’ en selecteer je maximaal 150 volgers voor je Circle.

Je kunt de deelnemers van je Twitter Circle op elk moment wijzigen. Verwijder je iemand, dan ontvangt diegene daar geen melding van. Het is nog niet bekend wanneer Twitter de functie breder uitrolt.

Meer functies

Twitter Circle is niet de enige functie waar de developers van het populaire social media-platform aan werken. Eerder maakte het bedrijf bekend dat het eindelijk werkt aan een manier om een Twitter-bericht te bewerken. Ook werd een nieuwe abonnementsdienst geïntroduceerd: Twitter Blue.

En met de nieuwe eigenaar Elon Musk zal het niet bij deze veranderingen blijven. In het artikel Twitter is nu van Elon Musk (en dit gaat er veranderen) lees je meer over de mogelijke gevolgen van de overname.

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu