Twitter test tijdlijnen in niet-chronologische volgorde

Rutger Otto
8 december 2015, 18:18
2 min leestijd
Twitter test tijdlijnen in niet-chronologische volgorde

Oh, oh. Is het zo ver? Twitter lijkt nu echt de kant van Facebook op te willen gaan. Gebruikers maken melding van een chaotische tijdlijn.

Lees verder na de advertentie.

Twitter chronologisch

“Beste Twitter, waarom staan mijn tweets ineens helemaal niet meer op volgorde?”, vraagt een Twitteraar zich af. Meerdere mensen melden dat tweets op hun tijdlijn niet meer op chronologische volgorde worden getoond. Dat levert behoorlijk wat vragen op, niet allemaal even positief.

Twitteraars zijn in de war omdat tweets op een andere manier worden getoond. Het komt nog niet bij heel veel gebruikers voor, maar volgens Twitter is het een test. Zo kan Twitter zien hoe gebruikers ermee omgaan en hoe de feedback is, voordat het mogelijk landelijk of wereldwijd wordt uitgerold. “We blijven experimenteren om te zien hoe we Twitter beter kunnen maken voor de gebruikers”, laat een woordvoerder via e-mail aan Motherboard weten.

Veranderingen op Twitter

Twitter heeft de laatste tijd al een aantal veranderingen doorgevoerd in de dienst. Zo werd het sterretje om een bericht als ‘favoriet’ aan te duiden, vervangen door een like-knop in de vorm van een hartje. Dat zorgde al voor commotie, omdat gebruikers vonden dat de dienst steeds meer op Facebook begint te lijken.

Met de nieuwe test is dat helemaal het geval. Een sterretje veranderen in een hartje is nog te overzien, maar met deze test gaat de complete basis van Twitter op de schop. Het platform staat namelijk juist bekend om zijn omgekeerd chronologische volgorde, waarmee altijd het nieuwste bericht van mensen die je volgt bovenaan staat. Op die manier blijf je in real-time op de hoogte an nieuws, publicaties en andere updates. Handig als je bijvoorbeeld een sportwedstrijd wil volgen, maar je kan er niet live naar kijken.

Richting Facebook

Met de nieuwe tijdlijn gaat Twitter toch weer meer de kant van Facebook op. Daar worden posts ook niet op volgorde gepresenteerd, maar zie je eerst de ‘topberichten’. Dat zijn posts waarvan Facebook denkt dat ze relevant voor jou zijn. Of de test van Twitter ooit werkelijkheid wordt, is de vraag. Ook weten we nog niet in welke vorm. Wellicht wordt het een optionele functie die je bijvoorbeeld vanuit de instellingen kunt in- of uitschakelen.

Lees meer op Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu