Twitter komt met bladwijzerfunctie: zo stel je herinneringen in met Siri

Rutger Otto
10 oktober 2017, 11:08
2 min leestijd
Twitter komt met bladwijzerfunctie: zo stel je herinneringen in met Siri

Bij Twitter wordt gewerkt aan een bladwijzerfunctie om bepaalde tweets later nog eens terug te vinden. In dit artikel leggen we uit hoe je dat nu al kunt doen met behulp van Siri.

Lees verder na de advertentie.

Producthoofd Keith Coleman maakte op Twitter bekend dat het bedrijf aan de functie werkt. Het ‘bewaren voor later’ werd tijdens een hackweek bedacht en komt mogelijk binnenkort voor het grote publiek beschikbaar. Op dit moment worden de Twitter-bladwijzers onder een kleine groep gebruikers getest.

Twitter bladwijzers

Coleman zegt dat er veel vraag is naar de functie. Met name in Japan vragen veel mensen om een manier om tweets op te slaan voor later. De optie zou wezenlijk van de al aanwezige ‘like’-functie verschillen. Daarvan was de functie vroeger om gemakkelijk tweets terug te vinden, maar inmiddels wordt het hartje met name gebruikt om aan te geven een tweet leuk te vinden. Wil je dat niet, maar wil je wel de tweet nog terugvinden, dan is daar nu geen echt goede oplossing voor.

Een aparte bladwijzerfunctie lost dit ‘probleem’ op. Twitter vraagt op dit moment om feedback bij testers om de functie te verbeteren. Het is niet duidelijk hoe snel we de eindversie in apps kunnen verwachten.

twitter bladwijzerfunctie

Twitter herinnering instellen met Siri

Om tweets op een later moment te bekijken, kun je ook Siri gebruiken. De spraakassistent kan namelijk een herinnering sturen om het betreffende bericht te lezen, bijvoorbeeld op een bepaalde tijd of plaats. Dat gaat zo:

  1. Open de Twitter-app;
  2. Tik op een tweet waaraan je herinnerd wil worden;
  3. Open Siri en zeg: ‘Herinner me hier later aan’;
  4. Siri maakt een herinnering aan voor de tweet.

Je kunt zelf nog specificeren wanneer je de herinnering precies wilt ontvangen. Noem bijvoorbeeld een tijdstip of locatie die je aan Siri hebt gekoppeld. Zo kun je een herinnering ontvangen als je thuiskomt.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Via: BuzzFeed
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen