De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Twitter wil je andere iPhone-apps zien (en zo voorkom je dat)

Rutger Otto
27 november 2014, 9:09
2 min leestijd
Twitter wil je andere iPhone-apps zien (en zo voorkom je dat)

Met een update hoopt Twitter meer informatie over je iPhone te kunnen verzamelen. De sociale dienst gaat automatisch checken welke apps je hebt, maar je kan dat ook uitschakelen.

Lees verder na de advertentie.

Twitter app-data

De reden dat Twitter dit doet is naar eigen zeggen ‘om meer te weten te komen over gebruikers zodat het meer advertenties kan verkopen’. Dat is in elk geval eerlijk. Want hoewel Twitter geld verdient met gerichte advertenties, weet de dienst nog te weinig over zijn gebruikers. Tot nu toe kan het alleen vaststellen wat mensen tweeten en wie ze volgen. Als de update bij jou al is doorgevoerd krijg je daarvan een melding in je tijdlijn. Heb je die nog niet gezien, dan is er nog niets geüpdatet.

tweets embedden

Met de update kan Twitter ook betere content aanraden voor gebruikers. Twitter probeert de laatste tijd de tijdlijn open te breken, zo laat het tegenwoordig ook tweets zien van mensen die je niet volgt, maar die door mensen die je wel volgt als favoriet is bestempeld. Omdat Twitter meer over jou te weten komt als het inzicht krijgt in je apps, moeten deze tweets beter op jouw interesses worden toegespitst. Ook kun je zo betere suggesties krijgen om mensen te volgen.

iOS staat overigens toe dat apps om dit soort data kunnen vragen. Ontwikkelaars kunnen op elk moment een lijst opvragen van apps die een gebruiker heeft geïnstalleerd. Ook kunnen ze opvragen of de gebruiker een specifieke app op zijn telefoon heeft staan. Dit betekent overigens niet dat ontwikkelaars ook ín de apps kunnen kijken, alleen de app-naam is te zien.

App-informatie verzamelen uitzetten

Twitter is echt niet de enige die op deze manier informatie verzamelt. Wel biedt het bedrijf een manier om het delen van app-namen uit te schakelen. Dat doe je als volgt op iOS:

  1. Open Twitter en ga naar Ik
  2. Tik bij je profiel op het tandwiel-icoon
  3. Druk op Instellingen
  4. Bij Privacy kun je de instelling uitzetten dat Twitter op maat wordt gemaakt op basis van je apps

Lees meer over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen