Tweetbot laat piraten beschamend Twitterbericht plaatsen

Wouter Nijsen
27 februari 2013, 17:02
1 min leestijd
Tweetbot laat piraten beschamend Twitterbericht plaatsen

Tweetbot is één van de beste Twitter-apps voor iOS. Aan dergelijke kwaliteit zit echter ook een prijskaartje verbonden en voor € 2,69 ben je de trotse eigenaar van de app. Dat is echter voor velen net iets te veel en daarom wordt de app ook illegaal gebruikt. Dit kan via een gejailbreakte iPhone waar illegale apps handmatig te installeren en te updaten zijn.

“Ik ga Tweetbot kopen!”

Twitter-Tapbots-Tweetbot-Naming-and-ShamingDe groep app-piraten wil de ontwikkelaar van Tweetbot, genaamd Tapbots, eens op een beschamende manier in de schijnwerpers zetten en laat alle illegale versies van Tweetbot onopgemerkt de tweet “I’ve been demoing a pirated copy of @tweetbot and really like it so I’m going to buy a copy!” (voorbeeld) plaatsen. De gebruiker in kwestie is hier niet van op de hoogte. Zoeken op de specifieke tweet levert enorm veel resultaten op met piraten die Tweetbot allemaal illegaal gebruiken.

Het is mogelijk om de tweet weer te verwijderen, maar velen hebben niet door dat de tweet überhaupt geplaatst is. Volgens Tapbot is dit gewoon stupiditeit van de betreffende Twittergebruikers. En hoewel een dergelijke truc niet de piraterij van de app stopt, geeft Tweetbot wel zijn signaal naar de buitenwereld af.

Ons advies? Gewoon aanschaffen: Tweetbot is dubbel en dwars zijn aankoopbedrag waard.

 

[app 428851691][appimg 428851691]

Via: Gizmodo

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday