Gebruikte iPhone 4 meer waard dan concurrentie
Wouter Nijsen

Uit onderzoek van marktonderzoeker Gene Munster, werkend bij Piper Jaffray, is gebleken dat een gebruikte iPhone 4 bij doorverkoop veel meer waard is dan bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S3.

Hierbij moet wel direct vermeld worden dat Gene Munster in sommige media als ‘fanalyst’ wordt neergezet, maar zijn onderzoek naar het tweedehands doorverkopen via de Amerikaanse versie van eBay lijkt op het eerst gezicht wel betrouwbaar te zijn.

Sinds media maart is Munster al bezig met het doorspitten van de laatste 50 verkochte smartphones via de Amerikaanse eBay-site, en hier heeft hij inmiddels enkele conclusies uit getrokken. Een tweedehands iPhone 4 is sinds april bijvoorbeeld 10 procent meer waard geworden bij tweedehands doorverkopen, terwijl Samsungs Galaxy S3 maar liefst 27 procent in waarde is gezakt.

Vergelijkbare resultaten in onderzoek bij Chinese site

gebruikte iPhone 4Gek genoeg daalden de iPhone 4S en iPhone 5 wel in waarde op de tweedehands markt, met respectievelijk 12 en 4 procent om precies te zijn. Uit vergelijkbaar onderzoek op een Chinese veilingsite, Taobao, bleek dat een tweedehands iPhone 4 circa 1,4 procent meer waard is geworden sinds april, de iPhone 4S daalde met 14,3 procent en de iPhone bij met 7,2.

De Samsung Galaxy’s daalden in China sinds april ook rap in tweedehands prijs: de Galaxy S3 bijvoorbeeld met 24,2 procent en de Galaxy S4 met 14,4.

Vanwege het succes van tweedehands iPhone overweegt Apple-ceo Tim Cook het om oude iPhones inleveren bij Apple mogelijk te maken. “The residual value of an iPhone stays so high, and there is so much demand for it, and that makes the trade-in programs more lucrative to a win-win from many points of view.” Zodra dit daadwerkelijk gebeurt, lees je het natuurlijk meteen op iPhoned!

Via: AppleInsider

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.