Tweede publieke testversie van iOS 17: dit zijn de nieuwe functies

Yannick Chalkiopoulos
1 augustus 2023, 15:28
3 min leestijd
Tweede publieke testversie van iOS 17: dit zijn de nieuwe functies

Apple heeft de tweede publieke testversie van iOS 17 uitgebracht! Heb je iOS 17 al geïnstalleerd? Dan zijn dit de nieuwe functies die met de update naar je iPhone komen.

Lees verder na de advertentie.

Tweede publieke testversie van iOS 17

Er is een nieuwe update beschikbaar voor je iPhone! De tweede publieke testversie van iOS 17 is nu te installeren, waarmee weer een aantal nieuwe functies naar je telefoon komen. Officieel komt iOS 17 pas later dit jaar uit, maar met de testversie kun je nu al met alle nieuwe features aan de slag. De eerste publieke bèta verscheen vorige maand al.

Lees ook: iOS 17 installeren: zo krijg jij de publieke bèta nu op je iPhone

In de tweede publiek testversie van iOS 17 voegt Apple verschillende nieuwe functies toe. Ook worden problemen van de eerste bèta verholpen in de nieuwe update. Ben je benieuwd welke nieuwe features er met de tweede bèta van iOS 17 naar je iPhone komen? Wij vertellen je wat er nieuw is.

iOS 17 testversie namedrop

AirDrop wordt veiliger en Fotostream is weg

De belangrijkste uitbreiding van AirDrop in iOS 17 is NameDrop. De feature is een uitbreiding van AirDrop en is bedoeld om contactgegevens snel te delen met een andere iPhone of Apple Watch. Dit doe je met NameDrop door de twee iPhones bij simpelweg elkaar te houden – of een iPhone en een Apple Watch. Deze functie kon je niet uitzetten, maar in de tweede publieke testversie van iOS 17 kan dit wél.

Daarnaast zijn in de nieuwe publieke testversie van iOS 17 alle aanwijzingen naar Fotostream weggehaald. Dit was een functie waarmee foto’s op al je Apple-toestellen gesynchroniseerd konden worden. Met de komst van iCloud-foto’s werd de dienst overbodig en Apple is inmiddels gestopt met de Fotostream. In de nieuwe testversie van iOS 17 zijn daarom alle verwijzingen naar Fotostream verdwenen. 

Kleine veranderingen in testversie iOS 17

Verder heeft Apple vooral kleine veranderingen doorgevoerd in de tweede publieke testversie van iOS 17. Zo heeft de AirPlay-knop een nieuwe animatie en is het lettertype op je vergrendelscherm weer iets dikker gemaakt. In de eerste publieke bèta van iOS 17 kon je nog een heel dun lettertype voor de klok en datum kiezen, maar deze optie is weer aangepast in de nieuwe iOS-versie.

Lees ook: Spijt van iOS 17? Zo ga je weer terug naar iOS 16 op je iPhone

Nog een kleine verandering zien we terug in Berichten. In iOS 17 krijgen applicaties een prominentere rol in Apple’s Berichten. In de tweede testversie van iOS 17 heeft Apple de icoontjes van deze apps al een nieuw design gegeven. Verder zijn er vooral bugs uit de eerste publieke bèta verholpen in de nieuwe versie van het besturingssysteem.

iOS 17 testversie berichten

Officiële release van iOS 17 duurt nog even

Wil je vast aan de slag met de nieuwe functies? Dan moet je je registreren op de speciale bèta-website van Apple. Daarna kun je de tweede publieke testversie van iOS 17 direct installeren. Let wel op dat het nog gaat om een testversie, er kunnen dus nog fouten in de software zitten. Hierdoor kan het zijn dat sommige functies nog niet perfect werken op je iPhone. Maak daarom altijd even een back-up.

Voor de officiële release van iOS 17 moet je nog even wachten. Apple brengt iOS 17 kort na de presentatie van de iPhone 15 uit. Dat gebeurt meestal in de tweede of derde week van september. Wil je alvast meer weten over iOS 17? Bekijk dan hier of alle nieuwe functies wel op jouw iPhone werken. Ook verklapt Apple met iOS 17 al een aantal functies van de iPhone 15Lees hier welke dat zijn!

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Via: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu