Tweede publieke bèta iOS 9.3 nu beschikbaar
Erwin Vogelaar

Apple heeft de tweede publieke bèta van iOS 9.3 uitgebracht, waardoor iedereen de nieuwe mogelijkheden van de aanstaande iOS-versie nu al kan proberen.

Tweede publieke bèta iOS 9.3

Met de tweede publieke bèta van iOS 9.3 kun je alvast aan de slag met enkele nieuwe mogelijkheden die in de volgende iOS-update voor iOS zitten. Eerder deze week was de bèta al voor ontwikkelaars te downloaden, maar nu mag iedereen los. Als je de bèta downloadt, kun je onder andere de nieuwe Night Shift-instellingen proberen.

night shift-knop

Met Night Shift biedt Apple de mogelijkheid om je iOS-apparaat ‘s avonds automatisch te laten dimmen. Niet alleen wordt het scherm minder fel, maar ook wordt het blauwe licht verminderd waardoor je beter zou moeten slapen. Met de tweede iOS 9.3-bèta is tevens een icoontje voor Night Shift in Control Center toegevoegd, zodat de functie makkelijk aan en uit te zetten is.

Sinds de vorige bèta van iOS 9.3 is het mogelijk om meerdere Apple Waches aan de sluiten. Het was toen ook mogelijk om je Apple Watch-face in de iPhone Watch-app te bekijken. Dit is met de nieuwe bèta ook mogelijk zonder een tweede Apple Watch aan te sluiten.

Tweede bèta downloaden

Wil je aan de slag met de nieuwe bèta, dan dien je je aan te melden bij het bètaprogramma van Apple. Als je al een tester bent, dan kun je de nieuwe update nu op je iOS-toestel downloaden.

iOS 9.3 biedt naast deze vernieuwingen ook een uitgebreidere Notities-app, Touch ID-beveiliging voor individuele apps en meer 3D Touch-functies voor een serie aan first party apps.

Lees meer over iOS 9.3

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.