Gerucht: Apple brengt dit jaar nóg een nieuwe set MacBooks uit

Thomas Haenen
23 juli 2019, 19:02
2 min leestijd
Gerucht: Apple brengt dit jaar nóg een nieuwe set MacBooks uit

Betrouwbare bronnen beweren dat Apple later dit jaar een nieuwe MacBook Pro en Air introduceert. Dat zou opmerkelijk nieuws zijn, omdat Apple onlangs al een vernieuwde MacBook Pro uitbracht.

Lees verder na de advertentie.

‘Tweede MacBook Pro 2019 in de maak’

Apple werkt aan een 16 inch-versie van de MacBook Pro, zo bericht het Taiwanese Economic Daily News. Volgens de doorgaans betrouwbare bron wordt het scherm gemaakt door LG, en heeft het een resolutie van 3072 bij 1920 pixels. De laptop gaat mogelijk binnen enkele weken in productie, wat suggereert dat Apple van plan is het apparaat in oktober uit te brengen.

In diezelfde maand komt het bedrijf volgens de bron ook met een vernieuwde versie van de 13 inch-MacBook Pro. Ook een verbeterde MacBook Air van 13 inch zou op de planning staan. De 15 inch-MacBook Pro wordt niet genoemd. Mogelijk wordt deze variant vervangen door het iets grotere exemplaar van 16 inch, of verschijnt een update voor dit formaat pas enkele maanden later.

Tweede MacBook Pro 2019

Het ligt in theorie voor de hand dat Apple met nieuwe producten in oktober komt. De afgelopen jaren heeft Apple vaker een evenement in die maand georganiseerd waar enkele apparaten werden aangekondigd. Op 30 oktober 2018 presenteerde het bedrijf onder andere een verbeterde iPad Pro en MacBook Air. Dat mogelijk ook in oktober 2019 een Apple-evenement op de planning staat, is dus niet direct een verrassing.

Vorige upgrade verscheen eerder deze maand

Dat Apple op dit evenement een MacBook Pro en Air presenteert, is daarentegen wél verrassend. Beide productreeksen zijn namelijk nog vrij recent bijgewerkt. Alle apparaten uit de MacBook Pro-reeks zijn tussen mei en begin juli voorzien van de nieuwste Intel-chips. Het goedkoopste model van de MacBook Pro 13 inch is begin juli nog herzien om een Touch Bar, Touch ID en True Tone-scherm toe te voegen. De MacBook Air werd eerder deze maand nog van een verbeterd scherm en toetsenbord voorzien.

Als Apple in oktober daadwerkelijk met nieuwe MacBooks komt, betekent dit dat het bedrijf de huidige modellen al na drie maanden weer ‘vervangt’. Kopers van de huidige generatie laptops voelen zich mogelijk bekocht als hun apparaten al na enkele maanden in prijs zakken, of zelfs compleet vervangen worden door flink verbeterde MacBooks.

Vlottere processor, beter toetsenbord

Geruchten over een update voor de MacBook Pro-reeks zoemen al een tijdje rond. Zo claimde de doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo enkele weken geleden dat Apple werkt aan een MacBook Pro met verbeterde scharnieren voor het toetsenbord, om de problemen van de huidige modellen te verhelpen. Volgens Kuo zouden deze nieuwe Pro’s echter pas in 2020 verschijnen.

Volgens de Taiwanese zakenkrant en een bron die vorige maand opdook zet Apple er blijkbaar vaart achter. De 16 inch-MacBook Pro wordt niet alleen de eerste met het grotere scherm, maar krijgt waarschijnlijk tevens het verbeterde toetsenbord, vlottere hardware en enkele andere upgrades. Over de 13 inch-variant en de MacBook Air is nog weinig bekend, maar de verwachting is dat ook deze worden uitgerust met nieuwere processor en het verbeterde toetsenbord.

Lees meer nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu