Tweede Kamer verbiedt plannen van KPN
Redactie

KPN heeft deze maand aangegeven dat ze van plan zijn om internetdiensten zoals WhatsApp, Skype en Facebook tegen betaling aan te gaan bieden. Pas als je een extra bedrag bovenop je abonnement betaalt, mag je gebruikmaken van deze applicaties. Toen KPN de plannen bekend maakte, was er veel kritiek te horen. De plannen hebben zelfs tot kamervragen geleid.

Vandaag heeft minister Maxime Verhagen besloten dat de plannen van KPN niet uitgevoerd mogen worden. Heffingen op internetdiensten zijn dus verboden in Nederland. Al eerder heeft een meerderheid van de Tweede Kamer besloten dat dit soort heffingen niet toegestaan zijn, maar met het besluit van de minister is het oordeel echt bindend.

Andere extra kosten

Nederlandse telco’s mogen wel op andere manieren bijverdienen aan mobiel internet. Ze kunnen bijvoorbeeld een datalimiet instellen voor hun nieuwe abonnees . Ook mogen ze geld vragen voor de snelheid van het mobiele internet. Het datalimiet en de internetsnelheid zullen daarom ongetwijfeld centraal staan in de nieuwste abonnementen van de telco’s in Nederland.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.