Tweede Kamer: Beltegoed moet half jaar houdbaar blijven
Wouter Nijsen

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat beltegoed minimaal een half jaar geldig blijft. Nu is je beltegoed slechts een maand houdbaar.

De meerderheid in de Tweede Kamer wil dat minister Henk Kamp van Economische Zaken dit zo snel mogelijk wettelijk regelt. D66, PvdA, PVV, CDA en SP geven met de motie gehoor aan een actie van de Consumentenbond, die ook van mening is dat een maand echt te kort is. Dit meldt het AD dinsdagochtend.

Volgens de Consumentenbond verdienen mobiele providers als KPN, T-Mobile en Vodafone maandelijks 68 miljoen euro aan de vervallen beltegoeden. “Doordat maatschappijen hoge tarieven rekenen als abonnees buiten hun bundel bellen, kiezen veel mensen een duurder abonnement. Daardoor houden ze minuten over, die ze na een maand meteen kwijt zijn”, aldus D66-lid Kees Verhoeven.

Regeringspartij VVD is tegen

Regeringsfractie PvdA gaat het voorstel van de Tweede Kamer dinsdag steunen, tijdens een telecomdebat met minister Kamp. Regeringspartij VVD is echter tegen en vindt dat het niet aan de overheid is om dit te regelen. VVD-kamerlid Bart de Liefde is wel van mening dat mobiele providers duidelijk moeten zijn over de voorwaarden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.