Twee-staps-verificatie voor Apple ID nu ook in Nederland
Wouter Nijsen

Apple heeft zijn twee-staps-verificatie voor Apple ID’s naar 13 nieuwe landen gebracht, waaronder Nederland. Sinds maart is Apple bezig met het uitrollen van de uitgebreidere Apple ID-beveiliging.

Twee-staps-verificatie voor Apple ID biedt de mogelijkheid om een 4-cijferige code toe te voegen naast je gebruikelijke wachtwoord. Als je vervolgens iets in de App Store koopt of naar je Apple ID-instellingen wil gaan op het web, zul je deze cijfercode naast je wachtwoord moeten invullen. Deze 4-cijferige code wordt bijvoorbeeld naar een iPod, iPad of andere smartphone gestuurd.

In het geval dat je wachtwoord wordt gestolen, heeft de dief dus ook je iPhone, iPad of andere smartphone nodig om je Apple ID over te nemen.  De code komt namelijk naar je telefoon via ‘Zoek mijn iPhone’ of een sms bij smartphones die niet van Apple zijn. De twee-staps-verificatie is op de Mijn Apple ID-pagina in te stellen.

Veiliger maar trager apps kopen

Twee-staps-verificatieHet grote voordeel van twee-staps-verificatie is dat je geen gebruik meer hoeft te maken van beveiligingsvragen. Een mogelijk nadeel is natuurlijk dat je iedere keer met twee wachtwoorden werkt en dat het aanschaffen van apps daardoor enigszins vertraagt.

De introductie van de twee-staps-verificatie voor Apple ID’s is een reactie op beveiligingsproblemen uit maart. Toen bleek het kinderlijk eenvoudig te zijn om via een e-mailadres en geboortedatum iemands Apple ID-wachtwoord te resetten.

De update voor Apple ID’s is nu in totaal in 18 landen bruikbaar. Het is nog niet bekend wanneer andere landen, zoals Frankrijk en Spanje, zullen volgen. Gebruikers in die landen zullen het nog even met alleen een wachtwoord moeten doen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.