‘Twee nieuwe iPhones op komst’

Roel van Hout
23 januari 2014, 19:45
2 min leestijd
‘Twee nieuwe iPhones op komst’

Een gerucht is een gerucht, maar als een grote krant als The Wall Street Journal het ook meldt, wordt het een iets ander verhaal: volgens de Amerikaanse krant komt Apple dit jaar met twee nieuwe iPhones.

Lees verder na de advertentie.

Dat we dit jaar twee nieuwe iPhones zullen gaan zien wordt al weken op allerlei Chinese sites beweerd, maar bij de krant The Wall Street Journal zijn ze er nu ook zeker genoeg van om het nieuws te kunnen melden.

Volgens de krant kunnen we in 2014 niet alleen twee nieuwe iPhones tegemoet zien, maar zullen ze ook nog eens in het segment van grotere smartphones, de veelbesproken phablets, gaan passen. Zo zou het grootste model een schermdiagonaal van meer dan 5 inch (12,7 centimeter) hebben, en is er daarnaast een model met een schermdiagonaal van 4,5 inch (11,4 centimeter) te verwachten, aldus de krant. Verder krijgen de nieuwe iPhones volgens het rapport, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, geen gebogen scherm.

twee nieuwe iPhones‘iPhone 5C moet plaats maken voor twee nieuwe iPhones’

Twee nieuwe iPhones, dat zou de Apple line-up wel heel erg breed gaan maken. Volgens de WSJ is de iPhone 5C het slachtoffer van de vernieuwing en moet deze plastic iPhone plaats gaan maken. Het apparaat zou te weinig succesvol zijn gebleken en daarom dit jaar uit het assortiment worden genomen.

Of de iPhone 5S gemaakt zal blijven worden wordt niet opgemerkt, maar het lijkt logisch dat dit het ‘budget-model’ zal worden als de nieuwe telefoons er eenmaal zijn. Bovendien is niet iedereen gediend van een groter scherm, dus Apple zal op deze manier wel voor een andere optie willen zorgen.

Lees het laatste iPhone 6 nieuws

Of één van de twee toestellen de iPhone 6 genoemd zal worden is onduidelijk, maar hieronder lees je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot dat toestel. Op de iPhone 6-overzichtspagina vind je alles wat er tot nu toe bekend is over het toestel, waaronder het verwachte design, de prijzen en mogelijke specificaties.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5C
Apple iPhone 5C
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen